DİSK Başkanı'ndan Taksim açıklaması

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs ve Taksim'le ilgili açıklamalar yaptı.

DİSK Başkanı'ndan Taksim açıklaması

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramı’nda Taksim’de olacaklarını ve Taksim sevdasından vazgeçmeyeceklerini söyledi. 

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den oluşan 1 Mayıs Komitesi, Gezi Parkı merdivenlerinde saat 12’de 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramı ile ilgili açıklama yapmak istedi. Açıklama bilgisini öğrenen polis ekipleri saatler öncesinden Taksim ve Gezi Parkı çevresinde geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Polis, Gezi Parkı'nda açıklama yapmak isteyen çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. 

Polisin sendika görevlilerini gözaltına almasını kınadığını belirten DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Biz 4 örgüt lideri olarak burada yapılacak bir gözaltı varsa, konfederasyon başkanlarını gözaltına alabilirsiniz. Ama işçilere karşı müdahale etmek, işçilere karşı el kaldırmak kesinlikle doğru değildir. Gözaltına alınan arkadaşların bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Biz otelde temsilciler kurulu ile devam edeceğiz. Ancak, DİSK, KESK, TTB ve TMMOB örgütleri olarak emekten, demokrasiden barıştan, kardeşlikten, sevgi, hak ve özgürlüklerden yana olan tüm emek dostlarıyla beraber 1 Mayıs günü Taksim’de olacağız. Burada tekrar ediyorum. Burada yapılan devlet terörünü kınıyorum.” dedi.

“AİHM’in almış olduğu kararı uygulamayan anayasa mahkemesini ayaklar altına alan, devletin, hükümetin, valinin ve Başbakan’ı anayasaya saygılı olmaya davet ediyorum.” diyen Beko, “1977 yılında katledilen arkadaşlarımızın katilleri adalete teslim edilinceye kadar Taksim sevdamızdan vazgeçmeyeceğimizi ilan ediyorum.” ifadelerini kullandı. 


CİHAN
 
<< Önceki Haber DİSK Başkanı'ndan Taksim açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER