'Darbe yakın, Tayyip'i de Melih'i de asacağız'

28 Şubat döneminin Kayseri Belediye Başkanı Şükrü Karatepe, bir komutanın söylediği, "Darbe yakın, darbeyi yapacağız. Tayyip'i de Melih'i de asacağız." olayını anlattı

'Darbe yakın, Tayyip'i de Melih'i de asacağız'

Vezneciler Kampüsü'nde düzenlenen 'İstanbul Üniversitesi 28 Şubat ile yüzleşiyor' konulu konferansa Yazar Abdurrahman Dilipak, Eski Kayseri Belediye Başkanı Şükrü Karatepe ve Eski MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat katıldı. 

Konferansta konuşan Şükrü Karatepe çarpıcı açıklamalar yaptı. Kendi belediye başkanlığı döneminde yaşadıklarını ve 28 Şubat sürecinin kendi dönemine etkilerini anılarıyla anlatan Karatepe, o dönemin aktörlerinin, kendileri dışındakilere yabancı ve bu topraklara ait olmayan insanlar gözüyle baktıklarını kaydetti. 

Eşi ile birlikte katıldığı ve bir çok üst düzey bürokratın da hazır bulunduğu bir toplantıyı aktaran Karatepe, 28 Şubat döneminde askeri yetkililerin davranışlarına ilişkin ilginç bir anekdot anlattı. 

Karatepe, toplantı sırasında eşinin kendisini yanına çağırdığını belirterek, "Toplantıda hanımlar kendi konularını konuşuyor, erkekler de siyaset futbol falan konuşuyor. Bir süre sonra eşim el işaretiyle beni çağırdı. Yüzü bozulmuştu. Yanına gittim,' gidelim buradan' dedi. Ne olduğunu sordum, dedi ki; 'Bu paşa buraya kadar geldi dedi ki, 'darbe yakın, darbe yapacağız, Tayyib'i de Melih'i de asacağız' dedi. O zaman Sayın Başbakanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı , Melih Bey de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı. Ben, 'o içiyor kafayı buldu, bırak dedim. Yok dedi. Bu daha önce de iki kere aynı şeyi söyledi." ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber 'Darbe yakın, Tayyip'i de Melih'i de asacağız' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER