Davanın mesnetsiz iddialara dayandığı bakın nasıl ortaya çıktı

Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün devam eden sorgusu sırasında hukuk tarihine geçecek büyük bir skandal yaşandı. İşte soruşturma dosyasını çöpe yollayan o skandal...

Davanın mesnetsiz iddialara dayandığı bakın nasıl ortaya çıktı

Soruşturma dosyasını tamamen fos çıkaran skandalın Yurt Atayün'ün dün akşam ki sorgusu sırasında yaşandığı ortaya çıktı.
 
Daha önce basına yansıyan haberlerde Selam Tevhid Kudüs Örgütü soruşturması kapsamında, Başbakan Erdoğan'ın 26 Kasım 2013'te Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, 28 Kasım 2013'te Filistin Başbakanı İsmail Haniye ve 3 Aralık 2013'te de Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile yaptığı görüşmelerin danışmanı Sefer Turan'ın telefonu üzerinden dinlendiği iddia edilmişti.
 
HUKUK TARİHİNDE BÖYLE SKANDAL YAŞANMADI
 
Rotahaber'in haberine göre, hakimin Yurt Atayün'e sorgusu sırasında bu iddialar doğrultusunda, 23-26 ve 29 Kasım tarihlerinde Başbakan Erdoğan'ı neden dinlediğini sorduğu belirtildi. 
 
Atayün ve avukatlarından bu soruya çarpıcı bir cevap geldi.
 
GÖREVDE OLMADIĞI TARİHTE YAPILDIĞI İDDİA EDİLEN DİNLEMEDEN SORUMLU TUTTU
 
Bu soru üzerine Yurt Atayün ve avukatı Sıddık Filiz, hakime dosyanın doğru incelenmediğini söyleyerek Atayün'ün görevden alındığı tarihe dikkat çekti. Atayün'ün 8 Şubat 2012'de görevden alındığını ifade eden Filiz, sorulan soruda geçen olayın Atayün görevden alındıktan yaklaşık 2 sene sonra gerçekleştiğini ve müvekkilinin o tarihlerde görevde olmadığını ifade etti.

Avukat Filiz'in yaptığı açıklamayla, polisler hakkındaki söz konusu suçlamaların mesnetsiz olduğu, dosyanın talimatlar üzere ve acelece hazırlandığı gözler önüne serilerek, hukuk tarihine geçecek bir skandalın yaşandığı da ortaya çıkmış oldu.
 
"SUÇLAMA DÜŞMÜŞTÜR SAYIN HAKİM"
 
Görevde olmadığı tarihte yapıldığı iddia edilen dinlemeden Yurt Atayün'ün sorumlu tutulmasıyla yaşanan bu skandal üzerine avukatlar hakime suçlamanın düştüğünü belirtti. 
 
DOSYADA NE GİZLENMEK İSTENİYOR?

Atayün’ün tutanakları verilmedi

Yurt Ata­yün mah­ke­me­de 8,5 sa­at ifa­de ver­di. Ata­yün'ün ifa­de­si­nin 20 say­fa ol­du­ğu be­lir­til­di. Ata­yün ifa­de­si­nin ka­me­ra­ya kay­de­dil­me­si­ni is­te­yerek bu ta­le­bi­nin ya­sal hak­kı ol­du­ğu­nu ifade etti. Kamerada arı­za ol­du­ğu­nu be­lir­ten ha­kim ise, ta­le­bi red­det­ti. Gö­zal­tı­ndaki po­lis­le­rin ifa­de­le­ri­nin ba­sı­na sız­dı­ğı­nı ge­rek­çe gös­te­ren ha­kim İs­lam Çi­çek, avu­kat­la­ra ifa­de tu­ta­na­ğı da ver­me­di.  

Avukat: 1 saat sınırı getirildi

Yurt Ata­yün'ün sor­gu­su­nun ta­mam­lan­dı­ğı be­lir­ten avu­ka­tı Ömer Tu­ran­lı,  sor­gu sı­ra­sın­da tat­sız­lık­la­rın ya­şan­dı­ğı­nı kay­det­ti. Tu­ran­lı şun­la­rı  söy­le­di: "Sor­gu iş­le­min­de ay­nı em­ni­yet­te­ki sı­kın­tı­lar bu­ra­da da ya­şan­dı,  em­ni­yet mü­dür­lü­ğün­de Yurt mü­dü­rün sü­re­si kal­ma­dı­ğı için ta­mam­la­na­ma­dı. Ora­da ta­mam­la­na­ma­yan ifa­de sor­gu­da da ta­mam­la­na­ma­dı. Mü­dü­rüm sa­vun­ma ya­par­ken, mah­ke­me ha­ki­mi son 1 sa­at ile sı­nır­lan­dır­dı. Mü­dü­rü­mü­ze son 1 sa­at için­de ifa­de­ni­zi ta­mam­lı­yor­sa­nız ta­mam­la­yın, yok­sa hu­ku­kun ge­re­ği­ni ya­pa­ca­ğım de­di. Ay­nı şe­kil­de bi­zim de mü­vek­ki­li­mi­zi sa­vun­mak için ta­nı­nan ya­sal hak­la­rı­mız sı­nır­lan­dı­rıl­dı."

<< Önceki Haber Davanın mesnetsiz iddialara dayandığı bakın nasıl... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER