Destici'den çarpıcı PKK'lı mahkum iddiası

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümetin hapishanelerdeki PKK'lıları hasta tutuklu veya mahkum diye çıkarma yoluna girdiğini iddia etti.

Destici'den çarpıcı PKK'lı mahkum iddiası

Değişik yargı paketleri ile hapishanelerdeki KCK'lıların tamamının salındığını kaydeden Destici, "Bir tane bile KCK'lı içeri de kalmadı. PKK'lı teröristlerinde hemen hemen tamamına yakını salınıyor. Şu anda hapishanelerdeki 170 bine yakın mahkumun binde biri bile terörist, PKK'lı değil. Şimdi bunları da çıkaracaklar. Yargı paketleri ile çıkarmayı başaramadıkları, polisler ve adliyelere her türlü operasyona rağmen çıkarmadıkları geride kalan PKK'lıları da şimdi hasta tutuklu veya mahkum diye çıkarmaya yoluna girdiler. Bu konuda da bir anlaşma sağlamış vaziyetteler. Bir mutabakat sağlamış vaziyetteler. Önümüzdeki günlerde bunları da hasta adıyla, numarasıyla tamamını içeriden çıkaracaklar ve içeride bir tane bile PKK'lı kalmayacak." dedi.

"AHİRETTE ŞEHİTLERİN YÜZÜNE HANGİ YÜZLE BAKACAKSINIZ"
Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden birinin hükümetin çözüm süreci olarak adlandırdığı, kendilerini ise çözülme, ayrışma ve bölünme süreci olarak adlandırdıkları süreç olduğunu anlatan Destici şunları söyledi: "Diyarbakır'da hanımının yanında kafasına sıkılarak şehit edilen astsubayın, Bingöl'de şehit edilen Atıf müdürün, 30 yıl içinde şehit edilen 30 bin şehidin katillerini, bu 21. Yüzyıl eşkıya sürülerini hapisten çıkaracaksınız ahirette bu şehitlerin yüzüne nasıl bakacaksınız. Hangi yüzle karşılaştığınızda bakacaksınız." açıklamasında bulundu.

ADALET BAKANLIĞI ÇALIŞMAYI BAŞLATTI
Adalet Bakanlığı, HDP'nin talepleri arasında yer alan hasta tutuklu ve hükümlülerle ilgili bir çalışmayı başlatırken cezaevlerinde 757 ağır ve sürekli hastalığı bulunan hükümlü ve tutuklunun olduğu ortaya çıktı.

CEZA İNFAZ KURUMLARINDA HASTA HÜKÜMLÜ SAYISI 757
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün soru önergesine Bakan Bozdağ'ın verdiği yanıt, 21 Ağustos 2014 tarihi itibarıyla, ceza infaz kurumlarında 757 ağır ve sürekli hastalığı bulunan hükümlü ve tutuklu bulunduğunu ortaya koydu.

244 HÜKÜMLÜ VE TUTUKLUNUN İNFAZI GERİ BIRAKILDI
Soru önergesini yanıtlayan Bekir Bozdağ, 21 Ağustos 2014 tarihi itibarıyla, ceza infaz kurumlarında 757 ağır ve sürekli hastalığı bulunan hükümlü ve tutuklu bulunduğunu, 244 hükümlü ve tutuklunun hastalık nedeniyle cezasının infazının geri bırakılmasına karar verildiğini söyledi.

Ajanslar
<< Önceki Haber Destici'den çarpıcı PKK'lı mahkum iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER