Devlet başkanlarından Türk okullarına büyük övgü

Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai ile Pakistan Başbakanı Şerif'ten basın toplantısında Türk okullarına övgüde bulundular..

Türk okullarına büyük övgü!

Türkiye-Afganistan-Pakistan sekizinci üçlü zirve programı kapsamında bir araya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pakistan Başbakanı Muhammed Navaz Şerif ve Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ortak basın toplantısı düzenledi.

Hamid Karzai ve Navaz Şerif’e ülkelerindeki Türk okulları ve sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) ilgili düşünceleri soruldu.

Karzai, “Türk STK'ların mevcudiyeti Afganistan'a yardımcı olmaktadır. Geleneksel dostluk çerçevesinde gerçekleşen bir durumdur. Okullar bir Türk kurum tarafından işletilmektedir ve Afgan çocuklarına kaliteli eğitim hizmetleri vermektedir. Bundan mutluyuz ve takdirlerimizi sunuyoruz.” düşüncesini aktardı.

Navaz Şerif ise, “Pakistan'daki Türk okulları mükemmel bir iş çıkarıyor, iyi bir hizmet veriyorlar. Birçok öğrenci faydalanıyor eğitim kalitesi ve standardı yüksek. Bu okullardan birini Lahor'da ziyaret ettim, bu okulların eğitim standartları çok yüksek. Okulların sağlamış olduğu eğitim aramızdaki dostluk bağlarını da güçlendiriyor.“ ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber Devlet başkanlarından Türk okullarına büyük övgü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER