Diyarbakır'da olaylar dinmiyor

Diyarbakır'da DEDAŞ`ın, DİSKİ Genel Müdürlüğü`ne ait tesislerinde elektrik kesintisi uygulaması yeni boyuta taşındı.

Diyarbakır'da olaylar dinmiyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bugün DEDAŞ binasının iki ayrı kapısına hendek kazdı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, "Eğer onlar bu şehirde şehre su veren ana pompa istasyonunun trafosunu sökmeye cesaret edecek kadar pervasızlarsa ben de giderim onların kaçak sularını mühürletirim. Kaçak kanalizasyonlarının önünde kazı yaparak kapatırım. Eşkıyalık yaptılar. Bu eşkıyalık kimsenin yanında kar kalmaz." dedi.



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile DEDAŞ arasındaki gerginlik üç gün önce başladı. DEDAŞ Genel Müdürlüğü, kent merkezi ve 6 ilçede DİSKİ'ye ait İçme Suyu Arıtma Tesisi, Atık Su Arıtma Tesisi, Pompa İstasyonu gibi pek çok tesiste elektrik kesintisi uyguladı. Belediye çok sert bir açıklama yaparak DEDAŞ'ın kentteki 1 milyon 607 bin insanın sağlıklı içme suyunu elde etmesini ve kentten toplanan atık suyun arıtılarak Dicle Nehri'ne verilmesini engelleyecek bir girişimde bulunduğunu belirterek, bunun mafyavari, çetevari olduğu belirtildi. Bunun üzerine DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, DİSKİ'nin borcu olduğunu açıkladı. Belediye ikinci bir açıklama yaparak Karagüzel'in protokol yokmuş gibi davrandığı kaydetti. 



Açıklamada, "DİSKİ Genel Müdürlüğü ile DEDAŞ arasında 20 Şubat 2014 tarihinde imzalanan protokolün 3. maddesinde 'DİSKİ'ye ait 280160, 287370 ve 316830 No'lu elektrik abonelerinin (abone numaraları daha sonra değiştirildi) faturalarına tahakkuk ettirilen ve ihtilaf konusu olan dağıtım bedeli ve KDV'sinin ihtilaf çözülene kadar ödemesi yapılmayacaktır' ibaresi yer almaktadır. Protokolde açıkça yer almasına rağmen rakamlarla ifade edilen ve İçme Suyu Arıtma Tesisi, Atıksu Arıtma Tesisi, Pompa İstasyonu ve Acil Durumlar Pompa İstasyonu'nun elektriği kesilmiştir." denildi. Gerginlik devam ederken Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bugün DEDAŞ'ın ana giriş kapısı ve tali giriş ve çıkış kapılarının önüne hendekler kazdı. DİSKİ ekipleri tarafından kazılan hendeklerle ilgili su ve kanalizasyon çalışması yapıldığı belirtildi.



KIŞANAK: BU ŞEHRİ ONLARA DAR EDERİZ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve DBP yöneticileriyle birlikte belediye önünde basın açıklaması yaptı. DEDAŞ'ın önüne hendek kazıldığı iddiasıyla ilgiliye soruya Kışanak, "Hiç kaçamak cevap vermeyeceğim" diyerek şunları söyledi:

"Eğer onlar(DEDAŞ) bu şehirde şehre su veren ana pompa istasyonunun trafosunu sökmeye cesaret edecek kadar pervasızlarsa ben de giderim onların kaçak sularını mühürletirim. Kaçak kanalizasyonlarının önünde kazı yaparak kapatırım. Bir milyon insana içme suyu verdiğimiz ana pompa istasyonumuzun trafosunu sökmek istediler dün gece. Trafondan parça söktüler, kapısını kırdılar. Eşkıyalık yaptılar. Bu eşkıyalık kimsenin yanında kar kalmaz. Biz de yasalara uygun işlemlerimizi yaparız. DEDAŞ'ın yasalara aykırı ne çalışması varsa durdururuz. Suyu kaçak kullanıyorlarsa keseriz. Kanalizasyonu kaçak bağlamışlarsa keseriz. Bu kadar açık ve net cevap veriyorum. Bu şehri onlara dar ederiz. Bu şehirde onlar insanlarımızı susuz bırakacak kadar pervasızsa biz de onlara yasaların el verdiği şekilde davranırız."

Bu arada çalışmaların yapıldığı DEDAŞ binasının ana giriş kapasında çok sayıda polis güvenlik önlemi aldı. Zaman 
<< Önceki Haber Diyarbakır'da olaylar dinmiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER