Diyarbakır'da polise silahlı saldırı

Diyarbakır'da kimlik kontrolü yapan şahıslara müdahale etmek isteyen polise silahlı saldırı düzenlendi.

Diyarbakır'da polise silahlı saldırı

Diyarbakır şehir merkezinde yolu trafiğe kapatıp kimlik kontrolü yapan örgütün sözde gençlik yapılanmasına müdahale etmek isteyen polise silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda polis aracı zarar gördü.

Alınan bilgiye göre, yüzü kapalı bir grup Yenişehir ilçesi Seyrantepe semtinde bulunan Silvan yolunu trafiğe kapatarak kimlik kontrolü yaptı. Gruba TOMA ile müdahale eden polis yolu açmak istedi. Bu sırada grubun içinden ya da aynı bölgede bulunan kişilerce polisi silahlı saldırı düzenledi. Kurşunların TOMA'ya isabet etmesi üzerine polis ekipleri geri çekildi. Zırhlı araçlarla bölgeye ikinci kez giren polis ekipleri yolu trafiğe açarak eylemci grubu dağıttı.

Bazı polis memurları, eylemcileri yakalayıp gözaltına almak için ara sokaklara girdi. Eylemcilerin kaçmasıyla sokaklarda kovalamaca yaşandı ancak kimsenin yakalanamadığı belirtildi. Aynı bölgede daha önce de polise silahlı saldırı düzenlenmişti. Bu arada aynı merkez ilçesinin Huzurevleri semti Sıtkı Göral Caddesi'nde de eylem oldu. Yolu trafiğe kapatmak isteyen gruba polis müdahale etti. Fiskaya semtinde ise yola çıkan yaklaşık 30 kişilik eylemci grubu bu bölgede duran polis araçlarına el yapımı patlayıcı attı. Grup yolu trafiğe kapatmak istedi ancak TOMA ve zırhlı araçlarla bölgede bulunan polis, buna izin vermedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakır'da polise silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER