Doğu'nun Başbuğ'undan Erdoğan'a sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika Zirvesi’nde yaptığı ve Türk okullarını ajanlıkla suçladığı tuhaf açıklamalarına milliyetçi camianın önde gelen isimlerinden Yılma Durak, sert tepki gösterdi.

Doğu'nun Başbuğ'undan Erdoğan'a sert tepki

‘Doğu’nun Başbuğu’ lakaplı Durak, “Bu okulları ajanlıkla suçlamak akla ve mantığa aykırı. Kendi günahlarını örtmek için okulları suçluyorlar.” dedi. 

Yıllarca Alparslan Türkeş’in yakın çevresinde yer alan Durak, Türkeş’in de yurtdışındaki Türk okullarını takdir ettiğini hatırlattı. Erdoğan’ın 17 ve 25 Aralık’taki Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonlarının ardından yaşananları Cemaat’e yıkmaya çalıştığını belirterek, “Türk kültürünü ve ülkeyi dünyanın dört bir yanında tanıtan okullara da bu yüzden saldırıyor. Cumhurbaşkanı, intikam duygusuyla hareket ediyor. Bu hayırlı müesseselere dokunmayın. Bizim çıkış noktamız, başlangıç ilkemiz milliliktir. Bu okullar da millidir.” şeklinde konuştu. 

Okulları çok yakından tanıdığını vurgulayan Durak, “Bin bir fedakârlıkla oralara giden, İstiklâl Marşı’mızı dünyaya taşıyan bu öğretmenleri tebrik ediyorum. Ne zor şartlarda çalıştıklarını da biliyorum.” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Doğu'nun Başbuğ'undan Erdoğan'a sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER