Dünya ayakta alkışlamış bakın biz ne yapmışız!

Cuntacıların çirkin muameleleri reva gördüğü Demokrat Parti Milletvekili Pınar, başarılarından dolayı Amerikan senatosunda ayakta alkışlanmıştı.

Dünya ayakta alkışlamış bakın biz ne yapmışız!

Yassıada'da darbeciler Türkiye'nin ilk kadın Jeoloğu Nuriye Pınar'ı gece yatağından kaldırıp tuvalet temizletti. Oysa cuntacıların çirkin muameleleri reva gördüğü Demokrat Parti Milletvekili Pınar, başarılarından dolayı  Amerikan senatosunda ayakta alkışlanmıştı. 

Darbeciler, Türkiye'nin ilk kadın Jeoloji Doçenti Nuriye Pınar'a tuvalet temizletti. Bu korkunç gerçek hukukun katledildiği Yassıada yargılamaları ile ilgili yarım asırdır bilinmeyenlerin gizlendiği sır valizden...

Dönemin Demokrat Parti İzmir Milletvekili Nuriye Pınar 2.5 yıl zindana mahkum edildiği Yassıada ve Kayseri'de cuntacılardan akılalmaz zulümler gördü. İşte valizinden çıkan o yüz kızartan gerçek. Pınar'ı gece yarısı yatağından kaldırılıp tuvalet temizletmişler. Cezaevinde günlük tuttuğu minik ajanda da belgesi...

Nuriye Pınar zindanda yaşadığı her şeyi gün gün hatta saat saat not almış. İşte Pınar'a başka bir gece yapılan zulüm. Pınar'ın dört duvar arasında yaşadığı travmayı özetliyor.

Oysa cuntacıların akılalmaz zulümleri reva gördüğü Nuriye Pınar, Akademik kariyeri başarılarla doluydu. Adı Türkiye'nin sınırlarını çoktan aşmış dünya ülkeleri onu en önemli deprem konferansalarına davet ediyordu. Pınar darbecilere bunu şöyle anlatıyor...



Pınar'ın mahkeme karşısındaki ifadelerini, kestiği küpürler doğruluyor. Dönemin önemli gazetelerinden Washington Post, Los Angeles Times, Miami Daily News, The Miami Herald onu sayfalarına taşıdı. Sadece yabancı değil ulusal gazeteler de onun başarılarını haberleştiriyordu. Amerikan senatosunu ziyaret eden Nuriye Pınar ayakta alkışlanmıştı. 

Pınar'ın senato ziyaretinin ardından Washington Post Gazetesi ve Losangeles Times dakademik kariyerinden övgü ile bahsediyor.

DÜNYA GAZETELERİ ONDAN ÖVGÜ İLE BAHSETTİ

Bütün bu dünya çapındaki parlak kariyer ve hizmetlerine karşılık cuntacılar Nuriye Pınar'ı vatana ihanet, yolsuzluk, dikta rejimi kurmak ve anayasa'ya aykırı yasa çıkarmakla suçladı. Pınar günlüğünde tuttuğu notlarda vicdanı kör darbe mahkemesine karşı kendini şöyle savunuyordu.

<< Önceki Haber Dünya ayakta alkışlamış bakın biz ne yapmışız! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER