Ebeveynler bu uyarıya dikkat!

Birçok kişi ağız kokusu yüzünden konuşmaktan ve iletişimden kaçar. Hatta evli kişilerde boşanmalara bile neden olabilir.

Ebeveynler bu uyarıya dikkat!

Eğer çalışıyorsa mesleği açısından da tehlike oluşturabilir. Özellikle tiyatrocu, satış temsilcisi gibi yakın temas halinde çalışan kişilerin iş yaşamını zora sokar.

Ağız ve diş kokusu anlaşmalı boşanmalarda ilk sıraları zorluyor. Çiftler arasında gerçekleşen tartışmalara ağız kokusu damgasını vurdu. Çiftlerden birisi ağzı kokuyor şikayetiyle mahkemeye başvurduğunda, hakim huzurunda anlaşmalı boşanmaya sebep olabiliyor.

Bu nedenle ağız kokusunun ciddiye alınması gerektiğini vurgulayan ALLDENT Polikilinikler kurucusu Diş Hekimi. Ali Rıza Altun, kokunun basitçe diş taşlarından kaynaklanabileceği gibi, ağızdaki eski dolgu ve kron-köprülerin bozulmuş diş eti ilişkilerinden oluşabileceğini de vurguladı.

Ağız kokusu şikayeti ile gelen hastaların öncelikle tam bir ağız muayenesinden geçirilmesi gerektiğini belirten Diş Hekimi Ali Rıza Altun  sorunun birden fazla nedene mi dayandığını tespit ettikten sonra tedaviye başladığını belirtti. "Ağız kokusu bazen ağız temizliğine yeterli önemin verilmemesi, ağız iltihapları, ileri dişeti hastalıkları veya diş çürükleri, bazen de ağız kuruluğu gibi sebeplerin bir ya da birkaçından kaynaklanıyor olabilir" diyerek ağız kokusunun sebeplerini sıralayan Altun, hijyenine yeterli önemin verilmemesinden kaynaklanan ağız kokusunu gidermek için diş taşlarını temizlediğini ve kişiye ağız bakımı için neler yapması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdiğini belirtti. Eğer ağız kokusu ağız enfeksiyonlarından ileri geliyorsa enfeksiyonlar tedavi ediliyor, tedavi sırasında gömük ve sorunlu dişler varsa çekim yapılıyor. Ağız kuruluğundan ileri gelen kötü ağız kokusu da hastaya tükürük salgısını artıracak yöntemlerle önleniyor.

<< Önceki Haber Ebeveynler bu uyarıya dikkat! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER