'Eğer cumhurbaşkanı olmak istiyorsa bir operasyon daha yapacaktır'

Sahur vaktinde yapılan gözaltıların bir algı operasyonu olduğunu söyleyen İstanbul Mali Şube eski Müdürü, '18 Aralık'ta yürütme yargıya darbe yaptı' dedi.

'Eğer cumhurbaşkanı olmak istiyorsa bir operasyon daha yapacaktır'

İstanbul Mali Şube eski Müdürü Yakup Saygılı, sahur vaktinde meslektaşlarına yapılan hukuksuzluğu Samanyoluhaber Televizyonuna değerlendirdi.  

'SEÇİM ÖNCESİ ALGI OPERASYONU'

Yakup Saygılı, Başbakan Erdoğan'ın yerel seçimler öncesi söylediği sözleri yerine getirmek ve tabanında "liderimiz vaadlerini yerine getirdi" imajı oluşturma amaçlı böyle bir operasyon yapıldığını söyledi. Saygılı, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde yapılan operasyonu manidar bulduğunu belirtti. "Medyaya servis edilmesi ve bunun üzerinden reklam yapılması için bir zamana ihtiyaç vardır. Bu Cumhurbaşkanlığı seçiminden 3 gün önce olamazdı. Operasyon bayramdan hemen önce olmalıydı ki etkisi bayramdan sonra da  devam etsin.Seçime 5 gün kala bu operasyon yapılsaydı yeterince meydanlarda konuşulamadığından hükümetin hedeflediği konu başarılamamış olurdu."

'OPERASYONU POLİTİK MERCİLER YÖNETİYOR'

Yakup Saygılı, gözaltıların tamamen bir algı operasyonu olduğunu ve kararların siyasi olarak verildiğini söyledi. Saygılı, Başbakan'ın bir gazetecinin “Başka alanlara sıçrayabilir mi” sorusuna “Tabi tabi” diye cevap vermesi "operasyonu cumhuriyet savcılığının değil politik mercilerin yönettiğini gösteriyor" dedi.

'18 ARALIK'TA DARBE YAPILDI'

Saygılı, yolsuzluk operasyonundan bir örnek verdi ve "18 Aralık'ta yürütme yargıya darbe yaptı" dedi."17 -18 Aralık gecesi dönemin müsteşarı  İstanbul Valisi’ne talimat vererek adli kolluk görevlilerini görevden aldırmıştır. Bunu yaparken de sabaha kadar alın, yoksa ifade alırlar iş işten geçebilir diye de açıkça söylemiştir. Bu sebeple 17 aralık baştan sona kanuni ve hukuki bir operasyondur. Ancak 18 aralık yürütmenin yargıya yaptığı bir darbedir. "

'BASININ HABERİ VARDI'

İstanbul Mali Şube eski Müdürü, basının operasyondan önceden haberdar olduğunu söyledi.'Basın mensupları operasyondan önce bizim kaldığımız siteye gelmişti. Güvenlik sistemleri  olduğu için tek başlarına girmeleri mümkün değildi. Bu emniyet mensuplarının yardımıyla girdiğini gösteriyor.' 

'BİR ALGI OPERASYONUNA DAHA İHTİYAÇ DUYUYORLAR'

Bir algı operasyonuna daha ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Saygılı,  “17 Aralık  feda edilebilir insanların suça bulaştığı bir operasyondur. 25 Aralık ise feda edilebilir kimsenin olmadığı bir operasyondur. Bu sebeple bir aday Cumhurbaşkanı olmak istiyorsa yasama dokunulmazlığı veya Cumhurbaşkanlığı dokunulmazlığına ihtiyaç duyuyorsa 25 Aralık ile ilgili bir algı operasyonu yapması gerekir.' dedi. 





<< Önceki Haber 'Eğer cumhurbaşkanı olmak istiyorsa bir operasyon daha... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER