Eğer gerçekleşirse TSK'yı bölgenin lideri yapar!

Savunma Sanayi İcra Komitesi, Türk Silahlı Kuvvetleri için iki büyük projeyi karara bağlamak için toplanıyor

Eğer gerçekleşirse TSK'yı bölgenin lideri yapar!

  • Uzun menzilli füze sistemi ile Havuzlu Çıkarma Gemisi projesinde sona gelindi
  • Füzeler ve gemi için Savunma Sanayi Müsteşarlığı kararını verecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı'nda, uzun menzilli füze projesi ile Deniz Kuvvetleri'nin en büyük gemisi olacak havuzlu çıkarma gemisi projesinin karara bağlanması bekleniyor

Toplantıda, uzun menzilli füze savunma sistemi ihalesi ile Deniz Kuvvetleri'nin en büyük gemisi olacak Havuzlu Çıkarma Gemisi (LPD) konusunda kararlar alınması bekleniyor.

Uzun menzilli füze ihalesinde ABD'nin Patriot sistemi, Rus S300-S400 füzeleri, Çin'in FD-2000 füzesi ve İtalyan-Fransız ortaklığıyla geliştirilen Samp-T sistemi yarışıyor.

FÜZELERİN ÖZELLİKLERİ

PATRIOTLAR

Patriot sistemi füze fırlatıcılarına 16 füze birden yerleştirilebilme ve yüksek düzeyde isabet gücüne sahip bulunuyor. Patriot füzelerinin hava savunma radarları, düşman füzelerinin yerini 100 kilometre uzaklıktayken saptıyor ve kilitlendikten sonra da 15-20 saniye içinde hedefi yok ediyor.

Patriot'lar 70 kilometre menzile sahip bulunuyor. Sistem, kitle imha silahları bulunan taktik balistik füzelere karşı da etkin savunma sağlıyor.

S-400 FÜZELERİ

Rusların ürettiği S-400 füzelerinin menzili ise 400 kilometre. S-400 sistemi 12 hedefe aynı anda füze atabiliyor ve saniyede 2 bin 800 metre hızla hareket eden hedefleri vurabiliyor. Çin'in dikine fırlatma kabiliyetli uzun menzilli hava savunma füzesi FD-2000 füze sistemi ise ikili ve altılı bataryalar halinde konuşlandırılıyor. Füze, 20 bin metre irtifa ve 100 kilometre menzile sahip.


İtalyan-Fransız ortaklığıyla geliştirilen Samp-T sistemi, bir lançerde 8 füze taşıyabiliyor. Hedef belirlendikten sonra 10 saniye içinde tüm füzeler ateşlenebiliyor.



TSK envanterinde halen uzun menzilli füze ve hava savunma sistemi ise bulunmuyor. Türkiye, halen kısa menzilli hava savunma ihtiyacını Rapier ve kaideye monteli Stinger füze bataryalarıyla, orta menzilli hava savunma ihtiyacını ise modernize edilmiş I-Hawk füze sistemleri ile karşılıyor.

DONANMAYI ÜSTÜN SAVAŞ GÜCÜ YAPACAK PROJE

Türk Donanmasının yüksek savaş yeteneğini daha da artıracak Havuzlu Çıkarma Gemisi (LPD) projesi kapsamında açılan ihalede de kararın verilmesi bekleniyor. Havuzlu Çıkarma Gemisi, Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de asgari 1 tabur büyüklüğündeki kuvveti, ana üs desteği gerektirmeksizin, kendi lojistik desteği ile kriz bölgesine intikal ettirebilecek.


 Proje kapsamında 1 adet LPD, 27 adet Amfibi Zırhlı Hücum Aracı (AAV), 4 adet Çıkarma Aracı (LCM), 2 adet Personel Çıkarma Aracı (LCVP), 1 adet RHIB Bot tedarik edilecek.


<< Önceki Haber Eğer gerçekleşirse TSK'yı bölgenin lideri yapar! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER