Elektriğe kuraklık şoku

Kuraklık nedeniyle elektrik üretiminde sorunlar yaşanabileceğinden kesintiler yaşanabileceği belirtildi.

Elektriğe kuraklık şoku

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Mart ve Nisan aylarındaki yağmurların beklenen oranda olmadığının ve yaz aylarında barajlardan üretilen elektriğin azalacağının altını çizdi. Yıldız, "Kuraklık nedeniyle elektrik üretiminde sorunlar yaşanabilir. Bu nedenle İran, Gürcistan ve hatta Bulgaristan'dan yaz döneminde elektrik alabiliriz" dedi.

İran'dan kontrat miktarının altında doğalgaz almak istemediklerini, kış aylarında gaz miktarının azalmaması gerektiğini kaydeden Yıldız, halen fiyat nedeniyle tahkim süreci devam eden İran ile "al ya da öde"yi bu yıl bitirmeyi amaçladıklarını bildirdi.Yıldız, Azerbaycan ile "al ya da öde"yi ise 2015 sonuna kadar bitirmeleri gerektiğini kaydetti.

MAVİ AKIM'IN KAPASİTESİ KONUSUNDA RUSYA İLE ANLAŞTIK

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Rusya'dan Türkiye'ye doğalgaz taşıyan iki hattan birisi olan Mavi Akım Hattı'nın yıllık kapasitesinin 16 milyar metreküpten (bcm) 19 milyar metreküpe çıkarılması konusunda Rusya ile prensipte anlaştıklarını belirterek, artan miktarın özel sektör eliyle getirilmesini istediklerini söyledi.Rus enerji şirketi Gazprom'un GAZP.MM Başkan Yardımcısı Alexander Medvedev ve beraberindeki heyetle bu akşam gerçekleştirilecek görüşme öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, "Mavi Akım'dan (yıllık) 16 milyar metreküplük gaz akışı var ve 19 milyar metreküpe kadar çok ufak tadilatlarla çıkartılabileceğini gördük, prensipte Rusya ile bu konuda anlaşmış bulunuyoruz. Rusya'dan gelecek doğalgaz için iki kriterimiz var, bunlar özel sektör ve uygun fiyatlarla Türkiye'ye girmeli, yeni kontrat ve yeni anlaşma olacak" dedi.Türkiye, doğalgazda en büyük tedarikçisi olan Rusya'dan Ukrayna üzerinden geçen Batı Hattı ve Karadeniz'in altından geçen Mavi Akım Hattı üzerinden doğalgazını temin ediyor. 

<< Önceki Haber Elektriğe kuraklık şoku Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER