Elektrik kesintileri GAP çiftçisinin belini büktü

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, elektrik kesintileri nedeniyle 100 bin dönüm pamuğun kuruduğunu söyledi.

Elektrik kesintileri GAP çiftçisinin belini büktü

3 milyon lira borç için pamuğun göz göre göre yok olduğunu söyleyen Eyyüpoğlu, Suriyelilere günlük harcanan parayı anımsatarak 'Bizi de Suriyeli sayın' dedi.

Elektrik kesintileri GAP çiftçisinin belini kırdı. Sulamada yeraltı su kuyularını kullanan binlerce çiftçi elektrik kesintisi nedeniyle tarlalarını sulayamadı. Kesintilerin aralıklarla devam ettiği bölgede korkulan oldu ve yüz bin dönümü aşkın ekin tarlada kurudu. Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, tepki gösterdi. Elektrik kesintileri nedeniyle 100 bin dönüm alana ekili pamuğun heba olduğunu vurgulayan Eyyüpoğlu, bir günde Suriyeliler için harcanan meblağa yakın borca işaret ederek 3 milyon lira borç için pamuğun tarlada kuruduğunu ve yüz binlerce kişinin mağdur edildiğini söyledi. Bu yüzden çiftçilerin de Suriyeli kabul edilmesini istedi.

Ahmet Eyyüpoğlu şöyle devam etti: "Ancak bölgemizde son aylarda çiftçi ile DEDAŞ arasında yaşanan elektrik sorunları nedeniyle yeni hükümetimizden bazı ricalarımız olacaktır. Bizler çiftçiler ve onların temsilcileri olarak Bakanımızdan bir ricamız olacaktır. Elektrik ile ilgili sorunun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Bu gün Akçakale’de 100 bin dönüm pamuk elektriklerin kesilmesi nedeniyle kurudu. Bile bile milli servet elden gitti. Bu çiftçilerimiz zor durumda kaldı. Özellikle Haran ve Akçakale çiftçisi bunu hiç hakketmedi. Bugün 12 yıl boyunca oylarını yüzde 90 oranında AK Parti'ye verdiler. Ancak bugün DEDAŞ ile yapılan anlaşma doğrultusunda çiftçi mağdur edilmektedir."

TEDAŞ VE SULAMA BİRLİĞİ’NİN YANLIŞININ FATURASI ÇİFTÇİYE KESİLDİ

"Burada TEDAŞ ve Sulama Birliği Başkanı'nın yanlışları nedeniyle binlerce çiftçi zor durumda kalarak mahkeme salonlarına sevk edildi. İş daha da karmaşık bir boyuta ulaştı. Diyeceğim şu ki bizi de Suriyeli gibi kabul etsinler. Bir günde Suriyeliler için harcanan meblağa yakın borç için 100 bin dönüm alana ekili pamuk elektrik kesintileri nedeniyle kurudu. Urfa çiftçisi bunu hak etmemiştir."


<< Önceki Haber Elektrik kesintileri GAP çiftçisinin belini büktü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER