Elindeki belgelerle konuyu Meclis'e taşıdı

Tekirdağ Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Hizmet Binası'nın yapım ihalesinde, yaklaşık 1 milyon liralık artış yapıldığı iddia ediliyor.

Elindeki belgelerle konuyu Meclis'e taşıdı

Tekirdağ Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Hizmet Binası'nın yapım ihalesinde maliyetin ilk önce  3.358.000 TL olduğunu belirten CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer  daha sonra Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün devreye girdiğini, ihale bedelini yeniden hesapladığını ve 4.145.677 TL yükseltildiğini söyledi. İddiaya göre ihale bedelinin yükselmesinde AKP İl Başkanlığı'ndan gönderilen faks etkili oldu ve Bakanlık ihale bedelini artırdı. 


FAKS MESAJI İLE İHALE ARTIRIMI İDDİASI
Karşı Gazete.com'un haberine göre Candan Yüceer, AKP İl Başkanlığı'ndan çekilen faks yoluyla yapıldığı öne sürülen bu artışı, Meclis gündemine de taşıdı. Tekirdağ Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Hizmet Binası inşaatı yapım işi ihalesinde  ilk başta 3.358.000 TL olarak belirlenen maliyetin, 4.145.677 TL'ye yükseltilmesini sorgulayan Yüceer, arada  787.677 TL fark oluştuğunu ifade etti. Belgelerde yer alan fax numarasının Tekirdağ AKP İl Başkanlığı'na ait olduğu belirtildi.
  


CHP Milletvekili Candan Yüceer, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin cevaplaması istemiyle şu soruları yöneltti.

1-İddia doğru ise faksın, AKP Tekirdağ İl Başkanlığı’ndan çekilmesinin gerekçesi nedir? Çekilmedi ise nereden çekilmiştir? Sorumlu ya da sorumluları kimlerdir? Sorumlular hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

2-İhale takipleri İl Başkanlıkları üzerinden fax ile talimat verilerek mi yapılmaktadır?

3-Tekirdağ Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Hizmet Binası inşaatı yapım işi kime verilmiştir? Verilen kişi ile AKP arasında herhangi bir bağ bulunmakta mıdır?

4-AKP İl Başkanlığı’ndan gittiği iddia edilen evrağın resmi nitelikte olup olmadığı bakanlığınızın ilgili birimi tarafından araştırılmış mıdır? Araştırılmış ise sonucu ne olmuştur? Araştırılmadı ise AKP il/ilçe başkanlıklarından gönderilen her evrak bakanlığınızca "resmi" olarak mı değerlendirilmektedir?

5-Açık ihale usulü ile ihale yapıldığı bilinmesine karşın ihaleyi alan şirket ile partililerinizin maliyet artırımı konusunda değerlendirme yaptığı iddiası doğru mudur?

6-Binanın yapımı için bedel artırımına hangi ihtiyaçtan dolayı gerek görülmüştür?
<< Önceki Haber Elindeki belgelerle konuyu Meclis'e taşıdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER