Emniyetçilerin ailelerinden flaş karar

22 Temmuz'da hukuksuz bir operasyonla sahur vaktinde gözaltına alınan Emniyetçilerin aileleri, flaş bir karar aldı. Aileler, gözaltına alınan yakınlarının aldığı Erdoğan imzalı takdir belgelerini geri verme kararı aldı.

Emniyetçilerin ailelerinden flaş karar

22 Temmuz'da aralarında İstanbul Emniyet İstihbarattan Sorumlu Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer, Terörle Mücadele Şube Müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse gibi üst düzey emniyet görevlilerinin gözaltına alınması ve bunlara emniyette kelepçe vurulması ailelerin tepkisin çekti.

Zaman'da yer alan habere göre, bunun üzerine Atayün başta olmak üzere üst düzey emniyet müdürlerinin aileleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasını onur ve takdirnameleri kendisine iade etme kararı aldı. 

Bu çerçevede Atayün'ün eşi bugün yaptığı açıklamada, takdirnameyi gönderme noktasında fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etmişti. Neticede aileler karar verdi. Edinilen bilgilere göre, ilk olarak Atayün ailesi 2010 yılında İstanbul Terörle Mücadelesi'ndeki başarılarından dolayı kendisine verilen takdirnameyi Başbakan Erdoğan'a iade etme kararı aldı. Aile bugünde takdirnameyi posta yoluyla Başbakanlığa gönderdi.

 Atayün'ün ailesinin yanı sıra diğer emniyet müdürleri, amir ve komiserlerin ailelerinin de tepki olarak aldıkları başarı belgelerini Başbakanlığa gönderecekleri öğrenildi.
<< Önceki Haber Emniyetçilerin ailelerinden flaş karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER