Emniyete yönelik son algı operasyonun ardında ne var?

Emniyete yönelik son algı operasyonunda polislerin gözaltına alınmasına dair çarpıcı tespitler var.

Emniyete yönelik son algı operasyonun ardında ne var?

Polis Hakları Savunucuları Derneği Başkanı Fuat Çakmak, emniyet mensuplarına yönelik yapılan ‘usulsüz taltif’ soruşturmasına tepki göstererek meslektaşlarının aldıkları taltif üzerinden suçlanarak, yolsuzlukların üstünün örtülmeye çalışıldığını söyledi. Çakmak, "Onur ve şerefi ile çalışan emniyet mensuplarının sanki haram yiyorlarmış, sanki haksız kazanç oluşturuyorlarmış algısı oluşturarak, itibarsızlaştırmaya çalışılmaktadır." dedi. 

Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen polislere yönelik 'usulsüz taltif' soruşturmasına tepki gösteren Dernek Başkanı Fuat Çakmak, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün önünde basın açıklaması yaptı. Fuat Çakmak açıklamasında, 17 Aralık ve 25 Aralık soruşturmalarının ardından teşkilat mensuplarına karşı yapılan haksız, hukuksuz belgesiz ithamlar, izahı olmayan göz altıların, vicdan sahibi insanları derinden üzdüğünü belirtti. 

"TALTİFLERİN BAŞBAKAN’IN ONAYI İLE VERİLDİĞİNİ, TEŞKİLATIMIZIN MENSUPLARI BİLMEKTEDİR"

Yıllarını veren teşkilat mensuplarına karşı gösterilen bu muamelelerin, vicdanlarda derin yaralar açtığını kaydeden Çakmak, canları pahasına hayatlarını ortaya koyan meslektaşlarının aldıkları taltif üzerinden suçlamakla, milletin malının örtbas edilmeye çalışıldığı, yolsuzlukların üstünün örtülmeye çalışıldığı vurgulayarak şunları kaydetti: "Onur ve şerefi ile çalışan emniyet mensuplarının sanki haram yiyorlarmış, sanki haksız kazanç oluşturuyorlarmış algısı oluşturarak, itibarsızlaştırmaya çalışılmaktadır. Meslektaşlarımızı taltif ile gözaltına almak isteyenlerin, hukuksuz bu operasyonları yapanlara ne taltif verdikleri herkes tarafından malumdur. Gezi olayları sürecinde emniyet mensuplarına taltifler İçişleri Bakanı’nca ve Başbakan’ın onayı ile verildiğini, teşkilatımızın mensupları bilmektedir. Sahipleri belli olmayan medya hedef göstermesi ile ‘Hani bunlar haram yemezlerdi. Bakın yiyorlar.’ şeklinde toplumda algı operasyonu oluşturulmaya çalışılmaktadır. Yüce milletimiz isnat edilen bu suçlar teşkilat mensuplarının üzerinde kalmayacak. Gerçekler gün yüzüne çıkacaktır. Teşkilattaki büyük çoğunluğun beklentisi yapılmakta olan hukuksuzlukların sonlandırılması ve meslektaşlarımızın asli görevlerine biran evvel dönmesinin sağlanmasıdır." 

"NEO 28 ŞUBATI YAŞATIYORLAR"

Çakmak’ın açıklamasının ardından bir subay çocuğu kameralar karşısına çıkarak "Adamlar hırsız, terörist yakalıyor, taltif alıyor. 100 tane taltif almış. 70 ile çarp 700 TL. Adamın kolunda 700 bin liralık saat var saat. Matematiği de mi karıştırıyorlar? Tarih tekerrür etmiyor. Hatalar tekerrür ediyor. Benim babam subay. 28 Şubat’ta annem başörtülü olduğu için ordudan atıldı. Aynı hata tekrar ediyor. Bu da Neo 28 Şubat. Haram yiyenler utansın." diye konuştu.

CİHAN

<< Önceki Haber Emniyete yönelik son algı operasyonun ardında ne var? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER