En son hava durumu tahminleri!

5 günlük haritalı hava durumu tahminlerini öğrenin

En son hava durumu tahminleri!

 Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Ülkemizin güney kesimlerinin yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Afyon, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde görülecek yağışların, Güneydoğu Anadolu, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve K.Maraş çevreleri ile Antalya'nın batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikyer yer sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara ile Karadeniz kıyılarında 2 ila 4 derece artacağı, iç ve güney kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli, sabah saatlerinde Doğu Akdeniz'de kuzdeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile sabah saatlerinde Doğu Akdeniz'de kuvvetlice (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.


METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Güneydoğu Anadolu, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve K.Maraş çevreleri ile Antalya'nın batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel , su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Kıyı Ege ile sabah saatlerinde Doğu Akdeniz'de kuvvetlice (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile muhtemel çığ tehlikesi ve sıcaklık artışına bağlı olarak kar erimeleri sonucunda oluşabilecek su baskınlarına karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

<< Önceki Haber En son hava durumu tahminleri! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER