En son hava durumu tahminleri!

Hava durumu önümüzdeki günlerde nasıl seyredecek? İşte cevabı

En son hava durumu tahminleri!

 Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava durumu tahminleri...

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Ülkemizin batısı ile zamanla iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Erzurum çevrelerinin hafif kar yağışlı, öğle saatlerinden itibaren Edirne, Çanakkale ve Kuzey Ege kıyıları ile akşam ve gece saatlerinde Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Antalya'nın batı kıyılarının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren Çanakkale, İzmir, Balıkesir'in Edremit, Ayvalık, Burhaniye ve Havran ilçeleri ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi ve Ege Kıyıları'nda kuvvetli (40-60 Km/S) ve kısa süreli fırtına (50-70 Km/S) şeklinde esmesi bekleniyor.


METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR ve FIRTINA UYARISI: Rüzgar'ın Marmara'nın güneybatısı ve Ege Kıyıları'nda güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) ve kısa süreli fırtına (50-70 Km/S) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA ve DON UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve doğu bölgelerde yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ANİ KAR ERİMELERİ ve HEYELAN UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu kesimlerde ani kar erimeleri beklendiğinden, heyelan, ani sel, taşkın ve çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 
<< Önceki Haber En son hava durumu tahminleri! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER