En son hava durumu tahminlerini öğrenin!

Meteorolojinin hava durumu tahminleri ne yönde?

En son hava durumu tahminlerini öğrenin!

 Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava durumu tahminleri...

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Sabah ve öğle saatlerinde Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarının, akşam ve gece saatlerinde Marmara geneli ile İzmir, Aydın, Manisa, Kütahya, Zonguldak, Bartın, Bolu ve Düzce çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte, iç ve doğu kesimlerde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, Marmara'da 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.


METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve doğu kesimlerde sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KAR ERİMELERİ VE ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesi ve ülke genelinde beklenen hissedilir derecedeki sıcaklık artışı sebebiyle yerde kar örtüsünün olduğu iç bölgelerde yaşanabilecek ani kar erimelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 
<< Önceki Haber En son hava durumu tahminlerini öğrenin! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER