Erdoğan duymasın, Ivan sınırda

Erdoğan duymasın: ‘Casus’ Ivan Watson TSK’nın davetlisi olarak Suriye sınırında!

CNN muhabiri Watson sınırdaki TSK noktalarını inceledi!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Gezi eylemlerine ilişkin yayınları nedeniyle ‘CNN’in dalkavuğu’ ve ‘dış mihrak’ diye itham ettiği CNN muhabiri Ivan Watson, bizzat Genelkurmay Başkanlığı’nın özel davetlisi olarak Suriye-Türkiye sınırındaki TSK noktalarını ‘yerinde inceledi‘.

Amerikalı gazeteci, sınırda askeri bölgeleri gezerek ‘Türkiye’nin sınırı nasıl koruduğuna ilişkin’ bir haber yaptı. Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Dış mihrak, ajan, provokatör’ olarak nitelediği Watson’ın, askeri bölgelerin içine girerek nöbet noktalarından görüntüler almasına da izin verildi.

‘Bana özel tur’
Amerikalı gazeteci haberini Twitter’dan, “Türk ordusu bana Suriye’yle ilgili güvenlik önlemleri aldığı sınırının bir kısmında özel bir tur yaptı” diye duyurdu.

Ivan Watson Gezi eylemlerinin birinci yıldönümünde canlı yayında gözaltına alınmış ve ardından da dönemin başbakanı Erdoğan’ın ‘CNN’in dalkavuğu‘ sözleriyle ettiği hakarete maruz kalmıştı. Türkiye’de gazetecilere yönelik baskının yabancı bir muhabire kadar yansıması uluslararası basında geniş ilgi uyandırmış;  ABD Dışişleri Sözcüsü Marie Harf, Erdoğan’ın iddialarına “Gülünç bir suçlama yorumunu yapmıştı.

Uzun yıllar CNN International’ın İstanbul muhabirliğini yapan Watson, buradaki görev süresinin dolduğu gerekçesiyle Hong Kong’a gönderilmişti.

DİKEN.COM.TR
<< Önceki Haber Erdoğan duymasın, Ivan sınırda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER