Erdoğan skandal dinlemeyi 'normal' karşıladı

Almanya’nın Türkiye’yi dinlemesi ve Der Spiegel’in iddialarına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dinlemeleri adeta "normal" karşıladı.

Erdoğan skandal dinlemeyi 'normal' karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın Türkiye'nin dinlendiği iddialarına ilişkin "Şuanda Türkiye ile ilgili bu süreci liderlerle bir araya geldiğimizde kendileri ile çok açık net konuşacağız." dedi ve dünyada istihbaratı güçlü olan ülkelerin farklı ülkeleri dinlememe gibi bir durumunun olamayacağını ifade etti... Erdoğan'a bu sabah saatlerinde 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yapan polislerin gözaltına alınması da soruldu. Erdoğan bu soruya ise, "Bunun 4. dalgası da olabilir." diye cevap verdi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"-Bundan önce ABD Almanya’yı dinlemiş ve Almanya bu ciddi bir hesaplaşma adeta bundan dolayı halkı ve etkin çevrelerin değerlendirmeleri olmuştu. Şu anda Türkiye ile ilgili bu süreci liderlerle bir araya geldiğimizde konuşacağız.

-Dünyada istihbaratı güçlü olan ülkelerin farklı ülkeleri dinlememe gibi bir durumu olamaz.

-Bu konuda neyi nasıl yaptıkları ve nasıl deşifre ettikleri önemli.

-Önümüzde NATO zirvesi ve BM genel kurulu var. Bunları liderler olarak aramızda konuşacağız.

-Dünya barışını tehdit eden bu tür açıklamaları kontrol altına alma gibi durumları olabilir.

-(Yolsuzluk Operasyonu Yapan Polise Operasyon) Bildiğiniz gibi bu bir sürecin devamı. Yapılan iki dalgadan sonra verilen ifadelerle yeni yeni süreç ortaya çıkıyor. Tabii bu bir sondur denilemez. 

Burada da çıkacak birçok bilgi belge ile bunun 4. dalgası da olabilir. Süreci sadece takip ediyoruz."
<< Önceki Haber Erdoğan skandal dinlemeyi 'normal' karşıladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER