Erdoğan skandal hakkında bir tek kelime bile etmedi

AKP'nin 1'inci Olağanüstü Kongresi'nde ortalama bir buçuk saat konuşan Başbakan Erdoğan'ın, Almanya'nın Türkiye'yi dinlemesine sessiz kalması dikkat çekti.

Erdoğan skandal hakkında bir tek kelime bile etmedi

Almanya istihbaratının 2009'dan bu yana Türkiye'yi dinlediği ortaya çıkmış ve bu bilgi Alman hükümet yetkilileri tarafından da doğrulanmıştı. Türkiye'den, Almanya'ya bu dinleme olayı ile ilgili olarak bir haftadır herhangi bir etkin tepki gösterilmedi. "Almanya dinliyor, Türkiye ölü taklidi yapıyor." gibi yorumlara da neden olan bu sessizlik, bugün de devam etti. 
ERDOĞAN TEK KELİME ETMEDİ
Ekonomiden muhalefete, çözüm sürecinden cemaati hedef almaya kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Erdoğan'ın Almanya'nın Türkiye'yi dinlemesi olayı hakkında hiçbir şey söylememesi dikkat çekti.
SESSİZ KALMASI İDDİALARI AKILLARA GETİRDİ
AKP 1'inci Olağanüstü Kongresi'nde yaklaşık bir buçuk saat konuşan Başbakan Erdoğan'ın dinleme olayını hiç değişmemesi kafaları karıştırdı. Seçim döneminde yasal dinlemeler konusunda sürekli yolsuzluk iddialarını kapatmak için cemaati hedef gösterip, bu yasal dinlemeler hakkında demedğini bırakmayan Erdoğan'ın Almanya konusunda sessiz kalması, Almanya basında yer alan 'Alman istihbarat teşkilatı BND'nin elinde Türkiye ile ilgili çok sorunlar doğurabilecek bilgi, belge ve görseller var' iddiasını yeniden gündeme getirdi.
SOSYAL MEDYADA YANKI UYANDIRDI
Almanya'nın Türk siyasetçi ve bürokratları dinlemesi ve bu dinlemelere gerekçe olarak yaptığı skandal açıklamalar hakkında şimdiye kadar AKP'den gelen tek yorum, Türkiye'nin İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın dinlemeleri normal bulduğu açıklaması olmuştu. AKP'liler ve Erdoğan'ın Türkiye içindeki yasal dinlemeler için meydanlarda "Beni dinlediler" diye tepki gösterip, Almanya'nın dinlemesi karşısında ise suskunluğa bürünmesi, sosyal medyadada büyük yanı uyandırdı. İşte o yorumlardan bazıları...

Av.Kâmil ATA @atalawyer
Aylardır vatan hainleri bizi dinledi diye nutuk atıp toplumu böldün. Almanya'ya bir sözünüz var mı?hala doyurucu izah mı bekliyorsunuz


Sevgi Akarcesme @sevgistanbul
Aylardır vatan hainleri bizi dinledi diye toplumu bölüp sonra gerçekten dinleyen Almanya'ya tek laf edememek. Tam bir acziyet göstergesi.

Mehmet Altan @MehmetAltanFan
Erdoğan: "Kimse cumhurbaşkanlığı makamında benim sessiz kalmamı beklemesin"…76’dan beri Türkiye’yi dinleyen Almanya için de sesinizi duysak?


Fatih Akalan @fatihakalan
"Dünya lideri" Erdoğan AKP kongresinde açıkça "Türkiye'yi dinledik" diyen Almanya'ya ve Merkel'e tek laf edemedi. Varsa yoksa paralel...

Abdullah T. Oğuzhan @abdullah_turan1
Cemaat "Dinlemedik" diyor, ısrarla "Cemaat dinledi" deniyor. Almanya "Biz dinledik" deyince sesler birden kesiliyor. Allah herşeyi biliyor!


Fatih Vural @fatihvural_
Erdoğan'ın Merkel'den çekindiği çok açık. Dinlemeye dair tek laf edemedi. Almanya'da herkesi yuhalatırken, salon Merkel'i yuhalarken sustrdu

tuncay opçin @tuncayopcin
Haydi bekliyoruz, yüreğin yetiyorsa bir "Eyyy Almanya" de. De ki görelim, elmi yaman, bey mi yaman?


Gültekin Avcı @GultekinAvc .
49 vatandaşını IŞİDe göz göre göre kaptıran,bayrağını indirten, 4 yıl Almanya tarafından dinlenip de hala utanmayan kaç hükumet var dünyada?
<< Önceki Haber Erdoğan skandal hakkında bir tek kelime bile etmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER