Erdoğan ve Çavuşoğlu'ndan birbirinin zıttı açıklamalar

Afganistan dönüşü 'PYD ile PKK eştir' diyen Erdoğan ile Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamaları büyük zıtlıklar oluşturdu.

Erdoğan ve Çavuşoğlu'ndan birbirinin zıttı açıklamalar

Türkiye'nin IŞİD konusunda nasıl bir görev alacağı merakla beklenirken yaşanan gelişmeler ve açıklamalar kafaları iyice karıştırdı. Afganistan dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PYD şu anda bizim için PKK ile eştir, o da bir terör örgütüdür" açıklamasını yaparken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Erdoğan'ın zıttı bir ifade kullandı ve PYD'ye yardım etmeye giden Peşmerge'ye yardımcı olduklarını açıkladı.

ERDOĞAN: PKK İLE PYD EŞTİR, O DA BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan Afganistan dönüşünce uçakta yaptığı açıklamada PKK ile PYD'nin eş olduğunu ikisinin de terör örgütü olduğunu belirtmişti. Erdoğan'ın açıklaması şöyleydi. 

"Son günlerde bir şeyler dolaşmaya başladı. Nedir o? PYD'ye silah desteği vermek ve PYD'ye verilecek silah desteğiyle IŞİD'e karşı burada bir cephe oluşturmak. Tamam da PYD şu anda bizim için PKK ile eştir, o da bir terör örgütüdür. Bir terör örgütüne kalkıp da bize dost olan NATO'da beraber olduğumuz Amerika'nın böyle bir desteği, açıktan açığa söyleyerek bizden 'evet' ifadesini, yaklaşımını beklemesi çok çok yanlış olur, böyle bir şeyi bizden beklemesi mümkün değil, böyle bir şeye de biz 'evet' diyemeyiz." 

ÇAVUŞOĞLU: PEŞMERGELERİN KOBANİ’YE GEÇİŞİNE YARDIMCI OLUYORUZ
Cumhurbaşkanı'nın iki gün önceki bu sözlerinin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugünkü açıklaması kafaları karıştırdı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Peşmerge’nin Kobani ’ye geçmesi için yardımcı oluyoruz. Kobani'nin düşmesini hiç arzu etmedik” dedi. Kuzey Irak'ta yayın yapan Rudaw haber sitesi, Türk Hükümeti'nin Peşmerge'nin Türkiye topraklarını kullanarak Kobani'ye girmesine izin verdiğini iddia etmişti.

Kuzey Irak yönetiminin, Peşmerge'lerin Kobani’ye geçişi konusunda Türkiye’nin buna izin verdiği iddiaları konusunda Çavuşoğlu, “Irak’ın bölgesel yönetimi ‘Kobani için Türkiye ve ABD ile işbirliği içindeyiz’ açıklaması yapmıştır. Esasen biz de Peşmerge güçlerinin destek için, Kobani’ye geçişleri için yardımcı oluyoruz. Bu konuda görüşmelerimiz de devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber Erdoğan ve Çavuşoğlu'ndan birbirinin zıttı açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER