Erdoğan'a 100 bin liralık tazminat davası!

MİT'e ait TIR'larla ilgili soruşturmayı yürüten savcı "iftira" suçlamasıyla Başbakan Erdoğan'a 100 bin liralık tazminat davası açtı

Erdoğan'a 100 bin liralık tazminat davası!

Kamuoyunda 'TIR savcısı' olarak bilinen Adana Cumhuriyet SavcıAziz Takçı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Sabah ve Yenişafak gazeteleri hakkında suç duyurusunda bulunarak manevi tazminat davası açtı. Aziz Takçı adına açıklama yapan avukatı Alpdeğer Tanrıverdi, müvekkilinin alenen hedef gösterilerek nefret söylemi ile kişilik haklarına saldırı yapıldığını söyledi. 

Adana'da TMK 10. Maddesiyle yetkili savcı iken önce yetkileri alınan, geçtiğimiz günlerde de geçici olarak Trabzon'da görevlendirilen Aziz Takçı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sabah ve Yenişafak gazeteleri hakkında hem suç duyurusunda bulundu hem de manevi tazminat davası açtı. Adana Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verilen dilekçede avukat Alpdeğer Tanrıverdi, kamuoyunda MİT TIR'larına yapılan operasyon olarak bilinen Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın (TMK 10. Maddesi ile görevli ve yetkili) 2014/2 Sayılı dosyasından 19.01.2014 tarihinde yapılan arama ve soruşturma ile ilgili bilgilere yer verdi. 

"KİN VE NEFRET SÖYLEMİ İLE HEDEF GÖSTERİLDİM" 

Operasyon tarihinden bu yana yazılı ve görsel medyada çıkan asılsız, mesnetsiz haberlerle itibarsızlaştırma ve karalama kampanyasına ek olarak kamuoyunda algı operasyonu oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayan Tanrıverdi, buna karşı ceza hukuku açısından yaptıkları girişimlerden sonra şimdi de özel hukuktan kaynaklanan haklarını kullandıklarını ifade etti. Tanrıverdi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi. "Muhataplar aleyhinde ve müvekkilimin kişilik haklarına yapılan bu saldırıların yanında, TMK gereğince alacağı tedbir ve önlemler ve çıkarılacak yönetmeliklerle bizzat korumakla görevli olduğu müvekkilimin kin ve nefret söylemleri ile alenen hedef haline getirmekten kaçınmayan ve her türlü platformda müvekkilime hakaret etmekle kalmayıp iftira atan, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde yaptığımız suç duyurularına ek olarak bağımsız ve tarafsız Türk Yargısı'na olan inancımız doğrultusunda 100 bin liralık manevi tazminat davası açmış bulunuyoruz." 

CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan'a 100 bin liralık tazminat davası! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER