Erdoğan'a hakaretten 11 ay ceza aldı

Abdurrahman Erol Özkoray'a, Erdoğan'a hakaretten 11 ay ceza verildi..

Erdoğan'a hakaretten 11 ay ceza aldı

Gezi eylemleriyle ilgili yazdığı “Gezi Fenomeni" isimli kitapta Erdoğan'a Başbakanlık döneminde hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında kamu davası açılan Abdurrahman Erol Özkoray suçlu bulundu.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avukatı Ferah Yıldız hazır bulundu. Sanık Özkoray'ın katılmadığı duruşmaya avukatı Sennur Baybuğa da sağlık raporunu sunarak katılmadı.

Sanık Avukatı Sennur Baybuğa'nın sunduğu rapora karşı söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avukatı Ferah Yıldız, “Karşı tarafın amacı duruşmayı sürüncemede bırakmaktır, raporu kabul etmiyoruz, mazereti reddedilsin. Daha önce de mazeret bildirmişti. Yargılamaya devam edilsin" dedi. 

SAVCI: MAZERET REDDEDİLSİN 

Avukat Baybuğa'nın raporuna karşı görüşü sorulan duruşma savcısı Hacı Hasan Bölükbaşı, avukatın sunduğu rapora göre rahatsızlığının duruşmaya katılmayı engelleyecek bir rahatsızlık olmadığını belirterek, “22 Mayıs 2014 tarihli duruşma sırasında verilen esas hakkındaki mütalaaya karşı yazılı beyanda bulunmak için süre talebinde bulundu. Sonraki duruşma olan 27. 06.2014 tarihli duruşmada da rahatsızlığını beyan ederek esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını hazırlamadığını beyan etti. Bu şekilde dosyanın uzun süre sürüncemede kaldığı, yine bu duruşmada da mazeret ileri sürdüğü dikkate alınarak mazeretin reddine karar verilmesi talep olunur" dedi. 

MAHKEME MAZERETİ KABUL ETMEDİ VE CEZA VERDİ

Mahkeme, verdiği arar kararla Savcı Bölükbaşı'nın mazeretin reddi yönündeki görüşüne atıfta bulunarak Avukat Sennur Baybuğa'nın mazeretinin reddine karar verdi. Dosyanın mağduru Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avukatı Ferah Yıldız, sanığın yazdığı kitabın kamuya yararlı bir kitap olmadığını, kitapta müvekkiline hakaret edildiğini savunarak sanığın cezalandırılmasını istedi.

Duruşma Savcısı Bölükbaşı da sanığın mayıs ayındaki duruşmada verilen esas hakkındaki mütalaa doğrultusunda cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, hakaret suçunun basın yoluyla işlendiğinin anlaşıldığını belirtti. Sanığa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'hakaret ettiği' gerekçesi ile 1 yıl ceza veren mahkeme, suçun aleni işlenmesi nedeniyle bu cezayı 1 yıl 2 aya çıkardı. Sanığın iyi hali nedeniyle ceza 11 ay 20 güne indirildi. Mahkeme hükmün açıklanmasını 5 yıl süre ile geriye bıraktı. 

İDDİANAMEDEN

6 Ocak 2014 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Abdurrahman Erol Özkoray'ın Gezi olayları sırasında yazdığı “Bireyselleşme ve Demokrasi: Gezi Fenomeni" isimli kitabında kullandığı bazı sözlerin hakaret içerdiği belirtiliyordu. Savcılık, Başbakanlık görevini yürüten Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren bu sözler nedeniyle yazarın cezalandırılmasını istedi. Mahkeme yargılama sonunda kararını açıkladı, Özkoray'ı “Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" ten suçlu buldu. 

DHA
<< Önceki Haber Erdoğan'a hakaretten 11 ay ceza aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER