Erdoğan'ın hedef gösterdiği hakim konuştu

‘Yasa dışı dinleme’ iddialarıyla tutuklanan polisleri serbest bıraktığı için başta Başbakan olmak üzere hedef tahtasına konulan Hâkim Bolat, kararının arkasında durdu.

Erdoğan'ın hedef gösterdiği hakim konuştu

Hâkim Bolat, “Mevcut deliller ışığında kararımı verdim, arkasındayım. Baskı ve tehdit söz konusu değildir. Bunları söyleyenler ispatla mükelleftirler.” dedi.

Adana’da gazete kupürleriyle gözaltına alındıktan sonra tutuklanan polislerin itirazını haklı bularak tutuksuz yargılanmalarına karar veren Hakim Hacı Hüseyin Bolat, verdiği kararının arkasında olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Meclis’teki grup toplantısında “Paralel yapının yargıdaki uzantıları zanlıları serbest bırakıyor.” diyerek hedef gösterdiği Adana 8. Asliye Ceza Mahkemesi nöbetçi hakimi Bolat, kendisi hakkında ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını kaydetti. Bolat, “Ben kararımı verdim, imzamı attım. Gerekçeli kararımın arkasındayım. Elimdeki mevcut delillere göre kararımı verdim.” dedi. Bolat, baskı altına alındığı yönündeki iddiaların da asılsız olduğunu vurguladı. Ardından, “Baskı ve tehdit söz konusu değildir. Bunları söyleyenler ispatla mükelleftirler. Mevcut deliller ışığında vicdanî kanaatimi verdim. Ayrıca basında yer alan ‘herkesin ağzı torba değil ki büzesin’ lafı da bana ait değil.” ifadelerini kullandı.

Adana’da ‘yasa dışı dinleme’ iddialarıyla ilgili soruşturmada tutuklanan 6 polis ve ‘casusluk’ soruşturmasında tutuklanan 2 askerin avukatları, nöbetçi üst mahkeme olan 8. Asliye Ceza Mahkemesi’ne tutukluluklar için itiraz dilekçesi verdi. Mahkeme, bu kişilerin tutuksuz yargılanmaları yönünde karar verdi. 8. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Hacı Hüseyin Bolat, tahliyelerle ilgili gerekçeli kararında, şüphelilerin halen görevde olduğuna dikkat çekerek, kimlik bilgileri ve adreslerinin sabit olduğuna, tutuklama tedbirinin ölçülü olması gerektiğine dikkat çekti. Belgeler dahil bulunabilecek tüm delillerin toplandığını belirterek, ‘karartma ve etki edilebilecek delilden bahsetmenin mümkün olmadığını’ bildirdi.

‘YARGIYA ASIL MÜDAHALE BAŞBAKAN’DAN’

MİT’e ait TIR’ların durdurulması ile başlayan süreç ve geçtiğimiz hafta yaşanan “yasa dışı dinleme davası” dolayısıyla gündemden düşmeyen Adana Adliyesi, Başbakan’ın grup toplantısındaki konuşmasında ağır ithamlara maruz kaldı. Erdoğan’ın “Paralel yapının yargıdaki uzantıları talimat almışçasına zanlıları serbest bırakıyor.” ifadelerine tepki gösteren Adana Adliyesi’nde görevli yargı mensupları, “Bu saatten sonra bu dosyalara bakacak hiçbir yargı mensubu tarafsız davranamaz.” değerlendirmesinde bulundu. Tutuklu polislerin avukatları ise davanın siyasi bir zemine çekildiğini anlattı. “Hakim, tutuklama yapsa iktidarın adamı, tahliye etse ‘paralel yapının’ adamı olacak.” diyen avukat İsa Ayanoğlu, “Bu baskı nereye kadar sürecek?” açıklamasını yaptı.

Mahkemeye saygı duymayana asıl biz saygı duymuyoruz

Başbakan Erdoğan’ın 6 polisin tahliyesini ‘paralel çete’ iddiasına bağlamasına Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık tepki gösterdi: “17 Aralık depreminden sonra yaşanan tüm olumsuzlukları ‘paralel yapı’ya havale etmektedir. Hakim ve savcılarımızın üzerinde siyasi iktidar gücünü kullanarak görevlerini yapmalarına engel olmayınız. Türkiye Cumhuriyeti, muz cumhuriyeti değildir. Sandıktan çıkan sonuca herkesin saygı göstermesi bir zorunluluktur. Ama sandıktan aldığınız güç, sizi istediğinizi yapmaya yöneltmesin. Türk milleti adına bağımsız mahkemelerin vermiş olduğu karara saygı duymayanlara asıl biz saygı duymuyoruz.”

Zaman

<< Önceki Haber Erdoğan'ın hedef gösterdiği hakim konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER