Erdoğan'ın yeğenine hapis cezası

Başbakan Erdoğan'ın yeğeni Mehmet Erdoğan'a, yargılandığı uyuşturucu davasında 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Erdoğan'ın yeğenine hapis cezası

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeğeni Mehmet Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 11 tutuksuz sanığın yargılandığı 'Uyuşturucu Davası' karara bağlandı.

SUÇLU BULUNDU, 4 YIL 2 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti, Mehmet Erdoğan'ı “Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan 4 yıl 2 ay hapis ve 80 TL adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti ayrıca, Mehmet Erdoğan'ın "kullanmak için uyuşturucu madde bulundurduğu" nun sabit görüldüğünü belirterek, cezasının infazının ardından tedavi ve denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasına da hükmetti. 

ERDOĞAN "GEREĞİ NEYSE YAPIN" DEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan söz konusu olayın soruşturma aşamasında bir soruyu yanıtlarken bu konuda gereğinin yapılmasını istediğini söyleyip "Bu konuda ben gerek valim, gerek emniyet müdürüme açık ve net söyledim. ‘Gereği neyse açık ve net yapın’ dedim’...Ben yeğenliğimden silmişimdir. Benim doğrularımla ve ilkelerimle kaynaşmayan bir yapısı vardır." diye konuşmuştu.

KARAR DUŞURMASI GÖRÜLDÜ

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 3 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. Son sözlerini söyleyen sanıklar Serkan Emre, Bayram Kaplan ve Ayşen Özmen, suçsuz olduklarını belirterek, beraatlerini istedi. 

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklar Mehmet Erdoğan, Esra İşcan, Serkan Emre, Bayram Kaplan, Selim Selvi, Aysen Tutkun Özmen ve Koray Tansu'nun 'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçunu işlediklerinin sabit olduğunu belirterek, 5'er yıl hapis cezası ve 5'er gün adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi. 

CEZALARDA İNDİRİM YAPILDI

Sanıkların sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları ve cezaların gelecekleri üzerindeki olası etkilerini gözönünde bulunduran mahkeme heyeti, cezayı 4'er yıl 2'şer ay hapis ve 4'er gün karşılığı günlüğü 20 TL'den 80 TL adli para cezasına indirdi.

TEDAVİ VE DENETİMLİ SERBESTLİK TEDBİRİ DE UYGULANACAK

Sanıklar Esra İşcan, Mehmet Erdoğan, Serkan Emre, Bayram Kaplan, Selim Selvi, Barış Kurt, Turhan Uluhan ve Serdar Tüm'ün “Kullanmak amacıyla uyuşturucu madde bulundurdukları"nın sabit olduğunu belirten mahkeme heyeti, sanıklar hakkında tedavi ve denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasına karar verdi.

MEHMET ERDOĞAN DAHA ÖNCE DE BENZER SUÇTAN CEZA ALMIŞ

Sanıklar Bayram Kaplan, Mehmet Erdoğan, Koray Tansu ve Esra İşcan'ın daha önceki yıllarda benzer suçlardan sabıkaları bulunduğunu vurgulayan mahkeme heyeti, sanıklar hakkındaki cezanın infazından sonra denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasına da hükmetti. 

BİR SANIĞIN DOSYASI AYRILDI

Mahkeme heyeti, sanık Mustafa Yıldırım'ın uzun süredir yakalanamaması ve savunmasının alınmaması nedeniyle dosyanın ayrılmasına hükmetti. 

SANIKLARIN 17'ŞER YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU 

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, suç tarihinin 8 Şubat 2010 tarihi olduğu ifade edildi. İddianamede, uyuşturucu ticareti yapıldığına ilişkin yürütülen bir soruşturmada, oto kiralama dükkanı sahibi şüpheli Serkan Emre'nin kullandığı otomobilin takibe alındığı belirtildi. Serkan Emre'nin yanında oturup konuşan Mehmet Erdoğan'ın araçtan inerek evine girmesinin ardından durdurulan araçta arama yapıldığı anlatıldı. Yapılan aramada, uyuşturucu madde kullanmakta kullanılan kağıda sarılmış ve içilmiş uyuşturucu madde ele geçirildiği dile getirildi. Gözaltına alınan Mehmet Erdoğan'ın evinde yapılan aramada da 2 adet uyuşturucu sarmaya yarayan ve "çarşaf" tabir edilen kağıt ele geçirildiği anlatıldı. 

Soruşturmanın ilerleyen aşamasında gözaltına alınan 11 şüphelinin kan örnekleri ile el parmak izlerinin karşılaştırılması sonucunda, araçta ele geçirilen kağıt parçası üzerinde Mehmet Erdoğan'ın genotip özelliklerinin uyumlu olduğunun tespit edildiği ifade edildi. Ayrıca Serkan Emre'ye ait oto kiralama dükkanında çalışan Bayram Kaplan, Selim Selvi ve Barış Kurt'un, toz halindeki uyuşturucu maddeleri plaka haline getirerek uyuşturucu madde satan şüpheli Mehmet Erdoğan'a verdikleri de iddianamede yer aldı. Mehmet Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 11 şüphelinin “Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti" ve “Kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak" suçundan toplam 6'şar yıldan 17'şer yıla kadar hapsi isteniyordu. Mehmet Erdoğan dava kapsamında bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti.

DHA

<< Önceki Haber Erdoğan'ın yeğenine hapis cezası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER