Erdoğan'ın ziyaretinde skandal görüntü

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye Adalet Akademisi’ni ziyareti sırasında büyük bir skandal yaşandı.

Erdoğan'ın ziyaretinde skandal görüntü

Akademi’deki konuşması biter bitmez hakimleri kürsüye çağıran Erdoğan, Yargıçları önünde diz çöktürerek sıraya dizdi. Erdoğan’ın ellerini hakimlerin omuzlarına atarak çektirdiği fotoğraflar ise Türkiye'de hukuk ve adaletin geldiği noktayı gözler önüne serdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye Adalet Akademisi’ne 2 Şubat’ta düzenlediği ziyaret sırasında yaşanan skandal, Türkiye'de adalet ve hukuk sisteminin geldiği noktayı gözler önüne serdi. 
 


SİYASET AYAKTA YARGI YERLERDE
 
Bir bölümü basına kapalı gerçekleştirilen Akademi’de konuşmasını tamamlayan Erdoğan, daha sonra hakimleri kürsüye davet etti. Kürsüye çağırılan 8 hakim, fotoğraf karesine girebilmek için diz çöktürüldü. Erdoğan da önünde diz çöken hakimlerin omzuna elini atarak fotoğraf çektirdi. Fotoğraf karesinde sırasıyla Adalet bakanı Bekir Bozdağ ve Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır yer alırken bu isimlerin ayakta durması dikkat çekti. Türkiye Adalet Akademisi’nin facebook sayfasında paylaşılan fotoğrafları yine hakim ve savcılar beğenerek destek veriyor.
 


EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR
 
Akademinin bugüne kadar yetiştirdiği, mesleki gelişimine katkı sağladığı hakim ve savcılarla, bilimsel yayınlarıyla ve kendi alanındaki diğer çalışmalarıyla takdire şayan bir performans ortaya koyduğunu bildiren Erdoğan, akademi çalışmalarına katkı sağlayan, emeği geçen herkese teşekkür etmiş ve halen akademide eğitim gören hakim ve savcılara da başarı dilemişti.
 


ABD'DE YARGIÇLAR AYAĞA BİLE KALKMAMIŞTI
 
Türkiye'de böylesi skandal görüntüler yaşanırken geçtiğimiz günlerde ABD'de ise tam tersi görüntülere şahit olunmuştu. ABD Devlet Başkanı Barack Obama konuşma yaparken en ön sırada Yüksek Mahkeme yargıçları oturuyordu. Yargıçlar, tarafsızlıklarına gölge düşeceği  gerekçesiyle ayakta alkışa katılmadı. 9 kişilik Yüksek Mahkeme'nin 3 üyesi ise, tarafsızlıklarına gölge düşeceği gerekçesiyle törene bile katılmamıştı.

Kaynak: Rotahaber

<< Önceki Haber Erdoğan'ın ziyaretinde skandal görüntü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER