Esed'in yanında savaşan İranlı general öldü

Suriye'nin Halep kentinde, Esed güçlerinin safında savaşan bir İranlı tuğgeneralin öldüğü iddia edildi.

Esed'in yanında savaşan İranlı general öldü

Suriye'nin Halep kentinde, muhaliflere karşı Esed güçlerinin safında savaşan bir İranlı tuğgeneralin öldüğü iddia edildi.

'TUĞGENERAL DİRİSAYİ ÖLDÜ'

Merkezi İran’da bulunan Mersaad sitesinin haberine göre, İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Kerbela Karargahı Komutanı Tuğgeneral Cebbar Dirisavi (45), İslami Cephe ile Esed güçleri arasında Halep'te yaşanan çatışmalarda öldürüldü.

'İRAN'IN AHVAZ KENTİNE GÖMÜLDÜ'

Yaşamını yitiren Tuğgeneral Dirisavi'nin İran’ın Ahvaz kentinde toprağa verildi. Öte yandan Arap basını da Tuğgeneral Dirisavi'nin Halep'te yaşanan çatışmada hayatını kaybettiği yönündeki haberlere yer verdi.

'İRAN AFGAN GENÇLERİ PARA KARŞILIĞI ESED'E KARŞI SAVAŞTIRIYOR'

Bu arada İslami Cephe'nin saha komutanlarından İsmail Ahmed
de daha önce Esed güçleri safında savaşan çok sayıda Afganistanlı, İranlı ve Lübnanlı militan öldürdüklerini ileri sürerek, "İran, ülkelerine çalışmaya gelen Afganistanlı gençleri para karşılığında Esed rejimine destek vermek amacıyla Suriye'ye savaşmaya gönderiyor" iddiasında bulunmuştu.

'500 DOLAR, OTURUM İZNİ VE DEVRİM MUHAFIZLARI EĞİTİMİ'

İran'da mülteci olarak yaşayan Hazara kökenli Afgan vatandaşlarının aylık 500 dolar ve oturma izni karşılığında Devrim Muhafızları tarafından eğitilerek Suriye'de Esed rejiminin safında muhalefete karşı savaşmaları için gönderildikleri öne sürülmüştü.

AA
<< Önceki Haber Esed'in yanında savaşan İranlı general öldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER