Eski Emniyet Müdürü hukuksuz operasyondaki çelişkilere dikkat çekti

17 Aralık yolsuzluk soruşturması sonrası sürgünlere tepki gösterip istifa eden Eski Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, polislere gece vakti yapılan hukuksuz operasyonu Samanyolu Haber'de değerlendirdi.

Eski Emniyet Müdürü hukuksuz operasyondaki çelişkilere dikkat çekti

Bingöl Eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, Samanyolu Haber TV'de konuk olduğu programda sahur vakti hukuksuz şekilde yapılan operasyonda yaşanan çelişkilere dikkat çekti.

Taştekin, suç soruşturmasıyla ilgili kamuoyunda ve medyada çok fazla kafa karışıklığı var diyerek "Belirtilen suç soruşturmasıyla ilgili bilgi,belge ve bulguyla hareket edilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.Kamuoyuna açıklanan basın açıklamasına dikkat çeken Taştekin,soruşturmanın içeriğiyle ilgili şişirilmiş algıya dönük yayınlara kapınılmamasının altını çizdi.

"3 ÇELİŞKİNİN ACİLEN GİDERİLMESİ GEREKİYOR"

Başsavcılığın 22 temmuz açıklamasında gözaltındaki şahıslarla ilgili iki tane suç şüphesiyle ilgili soruşturma yürütüldüğünü hatırlatan Eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, Selam Tevhid örgütü hakkında verilen çelişkili kararlara dikkat çekerek şöyle konuştu: 

Başsavcılık,  Selam Tevhid örgütünün kurgu bir örgüt olduğu iddiasıyla soruşturma yapıldığını iddia ediyor.Ama bununla ilgili çok büyük bir çelişki var. Yargıtay'da diyor ki Selam Tevhid örgütü, terör örgütüdür. Bence bu soruşturmanın ana noktasını Selam Tevhid örgütü teşkil ettiği için Selam Tevhid Örgütü kurgu mudur değil midir?

Diğer bir çelişki, Başbakanımız başta olmak üzere üst düzey yetkililerin telefonlarının dinlenmesi ve bunların depolandığıyla ilgili ama soruşturmanın savcısı sosyal medyadan yaptığı açıklamayla kesinlikle dinleme olmadı diyor kesinlikle bu çelişkinin de giderilmesi gerekiyor.

Bir üçüncü çelişki, casusluk soruşturması savcılık tarafından verilen ve halen itiraz süresi dolmamış olan bir takipsizlkik kararına bağlanıyor.Bu çelişkinin de giderilmesi gerekiyor.Soruşturmayı anlamamız için.

"KAÇMA ŞÜPHESİ OLAN 16-17 SAAT ÖNCE KAÇARDI"

Eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, emniyetçilere takılan kelepçelere tepki gösterdi. Bu konuyla ilgili kafaların çok karıştırıldığını belirten Taştekin, "CMK 93 polise, kaçma şüphesi olan ve kendisine ve çevresine zarar verme varsa kelepçe yetkisi veriyor.Operasyon yapılacağı 16-17 saat önceden sızmış. Kaçma şüphesi olan 16-17 saat önce kaçardı" dedi.


Öte yandan Eski Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, hatırlanacağı üzere geçtiğimiz senelerde Kayseri'de şeker toplarken kaybolan, daha sonra cesetlerine ulaşılan çocukları öldüren katili yakalayan ekibin başında bulunuyordu.

<< Önceki Haber Eski Emniyet Müdürü hukuksuz operasyondaki çelişkilere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER