Eski Emniyet Müdürü'nden çarpıcı sözler

Eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün, yargıda yapılan değişikliklere rağmen polislere kurulan tuzakların bir gün mutlaka ortaya çıkacağını söyledi.

Anadolu Atayün'den çarpıcı sözler

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından polislere yönelik yapılan gözaltılara değinen eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün, hukuk garabetiyle ilgili Samanyolu Haber'e önemli açıklamalarda bulundu.

Polislere yapılan zulmün Sulh Ceza Hakimliği çerçevesinde yapıldığını ve savcılara belirli makamlar vaat edildiğini ifade eden Atayün, her şeye rağmen ortaya kesin bir delil konulamadığı söyledi. Atayün, polislerin suç işlediğini iddia edenlerin "yüzleşelim" sözüne bir cevap veremediğini söyledi.  

'SUÇLA MÜCADELE ETTİĞİNİ SÖYLEYENLER SAKLANIYOR'
"Operasyon yapılan, suç işlediği söylenen polisler televizyonlara ve gazetelere boy boy röportaj veriyor. Twitter'dan, Facebook'tan yazıyor. Hodri meydan gelin yüz yüze görüşelim diyor. Sözde suçla mücadele ettiğini söyleyenler bunun karşılığında saklanıyorlar."

'KİMSE NE HESAP SORABİLİYOR, NE DE SES ÇIKARABİLİYOR' 
Türkiye'de siyasi cenahın sıkıntıya girdiği ya da istemediği konuların konuşulduğu bir dönemde gündemi değiştirmenin en kolay yolunun polise operasyon yapmak olduğunu söyleyen Atayün, "Nasıl olsa ortada Sulh Ceza Hakimliği gibi dünyada ancak darbe dönemlerinde kısmen yaşanan, istiklal mahkemelerine benzeyen uygulama var. Kimse ne hesap sorabiliyor, ne de ses çıkarabiliyor" dedi.

'OPERASYON ALA'NIN TALİMATINI GÖLGELEMEK İÇİN'
İzmir'de 5 ay önce operasyon düzenlenen ve serbest kalan kişilere tekrar aynı suçlamayla operasyon düzenlendiğini belirten Anadolu Atayün, İzmir'de başlatılan operasyonun ana sebebinin İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın 'PKK'ya operasyon yapılmayacak' talimatını gölgelemek olduğunu söyledi.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Eski Emniyet Müdürü'nden çarpıcı sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER