Eski istihbaratçıdan bomba gibi iddia!

Zamanaşımına bir gün kala tekrar açılan Diyarbakır ’ın Lice ilçesinde Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın’ın ile sivillerin öldürülmesi olayıyla ilgili davada şok eden ifade

Eski istihbaratçıdan bomba gibi iddia!

Zamanaşımına bir gün kala tekrar açılan Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 22 Eki 1993’te Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın’ın ile sivillerin öldürülmesi olayıyla ilgili davada gizi tanık olarak ifade veren eski Jandarma İstihbarat Astsubayı Hüseyin Oğuz, bu kez açık kimliği ile ifade verdi. Karaburun Asliye Ceza Mahkemesi’de ifade veren Oğuz 16 Ocak’ta görülecek dava öncesi yeni iddialarda bulundu. Oğuz ifadesinde Lice olayları davasında sanık olan dönemin Jandarma Alay Komutanı Albay Eşref Hatipoğlu’nun faili meçhullerin emrini verdiğini iddia etti. Oğuz ifadesinde bölgede JİTEM Grup Komutanı Aytekin Özen’i işaret ederek “O dönemde JİTEM’in faili meçhul işlemlerini gerçekleştiren Celil kod adlı Aytekin Özen ile direkt görüşüp talimatları veren kişilerden biri de Eşref Hatipoğlu’dur”dedi. 

Radikal'in haberine göre; Albay Eşref Hatipoğlu’nun, HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın’ın kaçırılıp JİTEM ile beraber öldürülmesi olayında, Aytekin Özen’e talimat verdiğini ve Vedat Aydın’ın Aytekin Özen’in kontrolünde Ergani Maden’de işkenceyle öldürüldüğünü öne sürdü. Bu olaylardan sonra 6 kişinin ateş edilerek öldürüldüğünü anlatan eski Astsubay Hüseyin Oğuz, “Bu olayda talimatı Eşref Hatipoğlu verdi” dedi. 6 kişinin öldürülmesi olayının faillerinin saldırıdan sonra Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’na kaçtıklarını anlatan Oğuz ifadesinde şunları söyledi: “Eşref Hatipoğlu’nun JİTEM’in kuruluşunda söz sahibi olan kişilerle çok yakın ilişki içerisinde olduğunu biliyorum. Eşref Hatipoğlu Diyarbakır İl Jandarma Komutanı olmasına rağmen, JİTEM grup komutanlığı ile birlikte hareket ederek eylemleri birlikte gerçekleştirdiler.” 

Okkan suikastı da aynı ekibin işi 

Lice olayları davasını yürüten Savcı Osman Coşkun’un talebiyle verdiği ifadede Oğuz, Gaffar Okkan cinayetiyle ilgili de yeni iddialarda bulundu. Oğuz ifadesinde “İtirafçı Muhsin Gül’ün emniyet tarafından sorgulanmasından sonra olayların JİTEM ve jandarma komutanı Eşref Hatipoğlu’nun bilgisi dahilinde olduğunun ortaya çıkması üzerine Muhsin Gül JİTEM tarafından ortadan kaldırılmıştır” dedi. Gül’ün öldürülmesinin Gaffar Okkan tarafından öğrenilmesi üzerine, Okkan’a suikast düzenlendiğini anlatan Oğuz, Hatipoğlu ile ilgili iddialarını şöyle sürdürdü: “Avukat Mustafa Özer’in aracının bombalanmasında ilk defa C4 kullanılmıştır. Kullanılan Celil kod adlı Aytekin Özen’dir. Ona talimatı veren Eşref Hatipoğlu’dur.” Hatipoğlu’nun 13.5 kilo C4’ün JİTEM’de olduğunu bildiğini anlatan Hüseyin Oğuz, bildiklerini mahkemede de anlatacağını söyledi.
<< Önceki Haber Eski istihbaratçıdan bomba gibi iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER