Evren ve Şahinkaya için süreç nasıl işleyecek?

Evren ve Şahinkaya hakkındaki karar 7 gün içinde temyiz edilebilecek. Kararın Yargıtay’da onanarak kesinleşmesi durumunda iki emekli orgeneralin rütbeleri sökülecek.

Evren ve Şahinkaya için süreç nasıl işleyecek?

Rütbelerinin getirdiği ayrıcalıklar da alınacak. Hapis cezasının nasıl infaz edileceği ise kararın kesinleşmesinden sonra mahkeme tarafından tespit edilecek. Sanıkların yaş ve hastalık nedeniyle cezalarının infaz edilmesinin mümkün olmadığını kanıtlamaları durumunda cezaları ertelenecek. Cumhurbaşkanı’nın sağlık nedeniyle af yetkisi de bulunuyor.

Emekli Savcı Sacit Kayasu, sanıklar hakkında verilen rütbelerin sökülmesi kararının çok önemli olduğunu vurguladı. Darbeyle birlikte, işkence ve kötü muamele suçlarının da cezalandırıldığını savunan Kayasu, mağdurların zamanaşımı geçmediği takdirde darbecilerden şikayetçi olmaları gerektiğini kaydetti. Kayasu, “Kararla beraber tutuklanmadıkları için cezalarının infazı Yargıtay kararından sonrasına kalacak.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Hakan Hakeri ise verilen ceza ağır olduğu için özel infaz şekillerinin bulunmadığını aktardı. “Normalde düşük cezalar için evde infazı mümkün kılan özel düzenlemeler var. Ancak burada ceza miktarı yüksek olduğu için sadece hastalık nedeniyle infazın ertelenmesi mümkündür. Kararın kesinleşmesinin ardından savcılık infaza çağırır. Avukatları aracılığıyla sağlık durumunu belirten raporu sunup infazın ertelenmesini talep edebilirler.” dedi.

Zaman

<< Önceki Haber Evren ve Şahinkaya için süreç nasıl işleyecek? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER