F-16'larımız için üretilecek

Savaş uçaklarına mühimmat yüklemek için yazılımı ve mühendislik çalışmaları tamamen yerli olacak bir robot sistemi geliştiriliyor.

F-16'larımız için üretilecek

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TAI Tusaş) ile 2012 yılı sonunda imzaladığı alt yüklenici sözleşmesiyle Boeing ve Airbus uçakları için sac şekillendirme parçaları üreten Bursa’da kurulu YEPSAN Savunma Sanayi ve Havacılık AŞ, savaş uçaklarına mühimmat yüklemek için yazılımı ve mühendislik çalışmaları tamamen yerli olacak bir robot sistemi geliştiriyor.

Depodaki mühimmatı raftan doğrudan alıp insan eli değmeden uçağa kadar götürerek mekanizmaya takacak robot sisteminin üretimine, gelecek yıl başlanacak. YEPSAN Savunma Sanayi ve Havacılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baş,  Ankara’da Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 18 bin metrekare alanda 5 bin 500 metrekare kapalı bölüme sahip fabrika inşa ettiklerini, tezgah yatırımlarını tamamladıklarını ve gelecek ay ortalarında üretim faaliyetine başlamayı planladıklarını belirtti. Şu ana kadar 9 milyon doları aşkın bir yatırım harcaması yaptıklarını, belirten Baş, yatırımın maliyetinin 12 milyon doları bulacağını söyledi.
<< Önceki Haber F-16'larımız için üretilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER