FLAŞ! Musul'daki 49 vatandaşımız Türkiye'de

Musul'da IŞİD tarafından rehin alınan 49 Türk rehine Türkiye'ye getirildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD tarafından alıkonulan Musul Başkonsolosu ve 48 çalışanının bu sabah saat 05.00 sıralarda ülkemize giriş yaptığını söyledi.

IŞİD'den kurtarılan vatandaşlarımızın konvoyundan ilk görüntüler!

Şanlıurfa Havalimanı'na gelen vatandaşlarımız, Başbakan Davutoğlu ile buluşarak Ankara'ya doğru uçakla hareket etti.

İLK GELİŞMELER

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün gece yaptığı açıklamada, "Bu gece sabaha karşı vatandaşlarımızı aldık ve ülkemize getirdik. Sabaha karşı saat yarım sularında ilk temaslarımız yoğunlaştı ve sabah 05.00'de de ülkemize geldiler. Gece boyu yakından takip ettik gelişmeleri, biraz önce Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Bu mutlu olay hepimizi güzel bir sabaha hazırladı" dedi.

TÜRKİYE'YE DÖNDÜ

Bakü'deki programını yarıda kesen Davutoğlu, ''Ben de biraz sonra Bakü'den ayrılarak, vatandaşlarımızla, başta başkonsolosumuz olmak üzere bütün kardeşlerimizle kucaklaşmak üzere ülkemize döneceğim. Şu anda rehinelerimiz sınırdan girdiler, Urfa'ya doğru hareket halindeler. Ben de buradan doğrudan Urfa'ya gideceğim, rehinelerimizle buluşacağım'' ifadelerini kullanmıştı.
Türkiye'ye getirilen 49 vatandaşın Şanlıurfa'da bir kamu binasında olduğu ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. 

Şanlıurfa Valisi Küçük'ten açıklama

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, "49 vatandaşımızın sağlık durumu iyi. Gerekli açıklamaları Başbakan Davutoğlu havalimanında yapacak" dedi.

Havalimanına geldiler

İlk önce Şanlıurfa'daki bir kamu binasına alınan 49 vatandaşımız bir süre burada dinlendikten sonra, Şanlıurfa GAP havalimanına doğru yola çıktı.

Davutoğlu ile birlikte Ankara'ya uçuyorlar

Havalimanına gelen vatandaşlarımız, Başbakan Davutoğlu ile buluşarak Ankara'ya doğru uçakla hareket etti.


<< Önceki Haber FLAŞ! Musul'daki 49 vatandaşımız Türkiye'de Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER