Faciaya ramak kala farkedildi

Zonguldak'ta çıkan yangın korkuttu. İtfaiye ekiplerinin çatı katına bakmasıyla daha büyük bir facia önlendi...

Faciaya ramak kala farkedildi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 3 katlı binanın çatı katında çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Çatıda bulunan 2 adet ev tüpünün itfaiye erlerinin erken fark etmesi olası faciayı önledi. 

İlçenin Orhanlar Mahallesi'de 3 katlı ve tadilat nedeniyle boş olan binanın çatı katında yangın başladı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Alevlerin yükseldiği çatıdaki yangın yaklaşık 20 dakika içerisinde kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı. Soğutma çalışmalarının ardından inceleme yapan itfaiye ekipleri çatıda yangının ortasında kalan ev tüplerini merdiven ile indirdi. 

"TÜPLERİN ERKEN FARK EDİLMESİ FACİAYI ÖNLEDİ"

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, yangının ısınan ve içten içe yanan şıngıldan çıktığını söyledi. Çatı tamir eden ustaların çalışmalarını tamamladıktan kısa süre sonra yangının çıktığını ve yangın sırasında tüpleri erken fark eden itfaiye erlerinin dikkatinin faciayı önlediğini kaydeden Ateş, "3 katlı binada çatı yapımında kullanılan şalama ve pürmüz ile birlikte şıngılı tutuşturması ile birlikte yangın başlıyor. İhbar üzerine olay yerine geldik. Söndürülmeden ateşle şıngılın tutuşması sonucu yaklaşık 16 metrekarelik alan yanarak zarar görmüştür. Gerçekten tüplerin patlamaması büyük bir şans. O ateşin içerisinde kalıp renk değiştirdiğini gördük. Tüpler patlamış olsaydı gerçekten facia olurdu. Tüp parçaları şarapnel gibi çevreye dağılırdı. Çevredeki insan ve evlere zarar verebilirdi. Arkadaşlarımız zaten ilk önce tüpleri görerek soğutma çalışması yapmışlar. Köpük kullanmışlar. Böylece büyük bir faciayı önlemiş olduk" dedi. 

İtfaiye ekipleri ve polisler gerekli tutanakları hazırladıktan sonra olay yerinden ayrıldı.
<< Önceki Haber Faciaya ramak kala farkedildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER