Faili meçhuller savcısı son sözü söyledi

Güneydoğu’daki faili meçhuller ve kayıplarla ilgili hesabın sorulduğu ilk dava özelliğini taşıyan Diyarbakır'daki dava duruşmasında önemli bir gelişme yaşandı.

Faili meçhuller savcısı son sözü söyledi

Savcı mahkemeye sunduğu esas hakkında mütalaasında 1993 yılında Şırnak'ın Cizre ilçesinde sanık emekli Albay Cemal Temizöz liderliğini bir suç örgütünün kurulduğunu, itirafçı  ve korucuların da buna üye olduğunu açıkladı. Müdahil avukatlar, savcının örgütün adını 'JİTEM' olarak açıklamamasını eleştirdi.

Cizre'de 1993-95 yılları arasında 20 kişinin öldürülüp gömülmesiyle ilgili davanın duruşmaDiyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Duruşmasına, tutuklu sanıklar emekli Albay Cemal Temizöz, eski uzman çavuşYavuz’ kod adlı Burhanettin Kıyak, itirafçı Adem Yakin ile tutuksuz sanıklar itirafçı Hıdır Altuğ, Abdulhakim Güven eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ katıldı. Mahkeme heyeti esas hakkındaki mütalaasını sunmak üzere iddia makamına söz verdi. Duruşma savcısı Mehmet Şahin, "Yargı kararları doğrultusunda tüm deliller değerlendirildiğinde, sanıklardan Cemal Temizöz liderliğinde ve üyeleri arasında sanıklar Adem Yakin, Hıdır Altuğ, Fırat Altın( Abdulhakim Güven), Burhanettin Kıyak'ın da olduğu örgütlenmenin suç tarihinde yürürlükte bulunan ve isimleri sayılan sanıkların lehine olan mülga 765 sayılı TCK'nın 313. maddesinde düzenlenen 'suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturma ve bu teşekküle üye olma suçlarını' oluşturduğu, yapılan yargılama sonucunda anlaşılmıştır." dedi.

 
<< Önceki Haber Faili meçhuller savcısı son sözü söyledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER