Fatih'teki doğalgaz faciasında kritik detay!

İstanbul Fatih'te 5 kişilik bir ailenin gaz sızıntısı nedeniyle ölü olarak bulunduğu belirtildi.

Fatih'teki doğalgaz faciasında kritik detay!

Fatih Vatan Caddesi Softa Sinan Sokak'taki daireye ihbar üzerine gelen polis ve sağlık ekipleri içeriye girdiklerinde 3'ü çocuk 5 kişinin cansız bedenleriyle karşılaştı. İGDAŞ: Kombinin baca sensörünün arızalı olduğunu ve bacanın tamamen tıkalı olduğunu tespit ettiler.  Qadrat ailesi iki gün önce akrabalarının yaşadığı İstanbul'a geldi. Fatih'te yakın akrabalarının Softa Sinan Sokak üzerindeki apartmanın giriş katında bulunan dairesinde kalmaya başlayan aileden haber alamayınca akrabaları sabah saatlerinde daireye geldi. İçeriden ses gelmemesi üzerine kapıyı kıran akrabaları ve komşuları korkunç manzarayla karşılaştı. Hareketsiz halde yatan Baba Ali Qadrat (45), eşi Salwa Bllanje (44) ile çocukları Malak (14), Omran (11) ve Abdullah (9) için hemen ambulans ve polis ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri anne, baba ve üç çocuğunun hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yeri inceleme ekipleri olayı aydınlatmak için çalışma yaparken, savcı da daireye gelerek incelemelerde bulundu. Dairede yapılan ilk incelemelerde ailenin dairenin salonunda bulunan kombiden sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybettiği belirlendi. İGDAŞ ekipleri de daireye gelerek incelemelerde bulundu. Salonda bulunan kombinin baca bağlantılarının uygun olmadığı öğrenildi. Hayatını kaybeden ailenin yaşadığı bina sakinleri de sabah saatlerinde çok yoğun gaz kokusu olduğunu ve daireye baktıklarında cenazelerle karşılaştıklarını belirtti.
Aile üyelerinin cenazeleri yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılırken polisin olayla ilgili soruşturması ise sürüyor. İGDAŞ'TAN AÇIKLAMA İGDAŞ, bugün öğle saatlerinde Fatih'te doğalgaz zehirlenmesi sonucunda 5 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklanmada, "İGDAŞ ekipleri kombiyi çalıştırılarak yaptıkları ayrıntılı incelemede, kombinin baca sensörünün arızalı olduğunu ve bacanın tamamen tıkalı olduğunu tespit ettiler" denildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:  187 Doğalgaz Acil Hattı’na gelen ihbar üzerine, olay yerine giden İGDAŞ ekiplerinin yaptıkları ilk incelemede, dairede bacalı kombi ve ocak kullanıldığı, doğalgaz tesisatının ve cihaz bağlantılarının usule uygun olduğu, menfezin açık ve kullanılabilir olduğu belirlenmiştir. Ortamda yapılan ilk ölçümlerde, pencereler açılarak havalandırma yapılmış olduğu için karbonmonoksite rastlanmamıştır. Olay yerinde savcılığın yaptığı incelemenin ardından İGDAŞ ekipleri kombiyi çalıştırılarak yaptıkları ayrıntılı incelemede, kombinin baca sensörünün arızalı olduğunu ve bacanın tamamen tıkalı olduğunu tespit ettiler. Söz konusu adreste meydana gelen ölüm olayının kesin nedeni, yapılacak adli incelemeler sonucunda netlik kazanacaktır"  VALİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Maslak Fatih Ormanı Camii'nde cuma namazı kılan Mutlu çıkışta yaptığı açıklamada, "Bir ailenin dramına şahitlik yaptık. Yakınlarının yanında kalan anne, baba ve 3 çocuğu doğalgaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti" dedi. 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Problemin nerden kaynaklandığı konusu süratle incelenecektir. Bundan sonra görevimiz ailenin isteği doğrultusunda üstümüze düşeni yapmak. Yakınlarının yanında kalıyorlarmış. Adli ve teknik imkamlarımız doğrultusunda inceleniyor. Emniyetimiz'den aldığımız bilgi çok yakın akrabalarına ait bir evde misafir edilirlerken hayatlarını kaybettiler. Pansiyon tarzı bir yer değil." diye konuştu.  DHA

<< Önceki Haber Fatih'teki doğalgaz faciasında kritik detay! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER