Fırtına ağaçları söktü, çatıları uçurdu, duvarları yıktı

Saatteki hızı 84 kilometreyi bulan lodos fırtınası bu görüntüleri ortaya çıkardı...

Fırtına ağaçları söktü, çatıları uçurdu, duvarları yıktı

Bursa'da saatteki hızı 84 kilometreyi bulan lodos fırtınası, onlarca binanın çatısının uçmasına, onlarca ağacın sökülmesine, trafik lambalarının devrilmesine sebep oldu. Bir binanın uçan çatısı, şehiriçi toplu ulaşım hizmeti veren tramvay hattındaki elektrik tellerine düşünce seferler aksadı.





Şehirde dün akşam saatlerinde başlayan fırtına, sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Meteoroloji, lodosun saatteki hızının 84 kilometreye ulaştığını bildirdi. Şehir merkezinde onlarca ağacın sökülmesine sebep olan fırtına trafik lambalarını devirdi, çöp konteynerlerini sürükledi. Santraj Garaj Mahallesi Kent Meydanı’ndaki bir binanın uçan çatısı, "İpekböceği" adı verilen tramvay sisteminin elektrik tellerine düştü. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, tellere dolan çatı parçalarını çıkarmakta büyük zorluk yaşadı. Saatler süren çalışma sonucunda çatı parçaları, tellerin üzerinden alındı. Olay sebebiyle tramvay seferleri aksadı. Santral Garaj'da bir çam ağacı ve Yıldrım ilçesi Profesör Tezok Caddesi'nde de bir ağaç devrildi. Şehir genelinde devrilen onlarca ağaç, park halindeki arabalara zarar verdi. Fırtına, inşaatların güvenlik bariyerlerini de yıktı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin reklam tabelaları da dayanamadı, şehir genelinde çok sayıda tabela yıkıldı.

ÇATININ UÇMASI KAMERAYA YANSIDI

Sinandede Mahallesi'ndeki Emek Ortaokulu’nun ve Akçağlayan TOKİ Konutları'nın önündeki trafik lambaları da devrildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, lodos sebebiyle meydana gelen olaylara yetişmekte zorlandı. Şehir genelinde onlarca elektrik teli koptu. Yıldırım ilçesi Yunusemre Mahallesi’ndeki bir sitede uçan çatı, park halindeki arabaların üzerine düştü. Cihan muhabiri olayı görüntülemek isterken bir binanın çatısı daha uçtu. Parçaların arabaların üzerine düşmesi görüntülendi. Çatılardan kopan parçalar çevreye dağıldı. Kazımkarabekir Mahallesi, Kalkan Sokak’ta ise lodos sebebiyle bir binanın istinat duvarı, park halindeki minibüsün üzerine devrildi. Arabada maddi hasar meydana gelirken polis ekipleri, olay yerinde inceleme yaptı.

Bursa Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, lodosun bugün de etkili olacağını ve yarın etkisini daha da arttıracağını açıkladı. Lodosun, pazartesi günü yerini yağmura bırakmasının beklendiği bildirildi.


<< Önceki Haber Fırtına ağaçları söktü, çatıları uçurdu, duvarları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER