Fuat Avni haklı mı çıktı?

Twitter'da yazan Fuat Avni hesabı sabah çok ciddi iddialar ortaya attı, iddialarının altını doldurmaksa iktidar yanlısı Twitter hesaplarına kaldı.

Fuat Avni haklı mı çıktı?

Twitter'da yazdığı öngörüler gerçekleştiği için fenomen olan hesap Fuat Avni, yine sabah çok ilginç iddialar paylaştı. Fuat Avni'ye göre hizmet hareketini terör örgütü ilan etme girişiminde bulunanlar, halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezi gibi mekanlarda kanlı saldırılar yaptıracak, bunu da camiaya fatura edecekti. 
Bu konuda halkı uyaran Twitter hesabı, adım adım işletilecek planı duyuruyordu.

İddia edilen planı doğrular nitelikte bazı gelişmeler oldu. Sabah saatlerinde Kayaşehir'deki bir AVM'nin önünde bombalı paket bulundu. İktidara yakın Twitter hesaplarından da iddiaları gün içinde doğrulayıcı nitelikte bazı paylaşımlar yapıldı.

-Biliyoruz kimse ciddiye almıyor ama- Fatih Tezcan isimli kişi ''son 24 saatte İstanbul'da 3 AVM'ye bombalı saldırı son anda engellendi. CIA-mossad destekli Gülen örgütü-DHKPC-YPG şeytan üçgeni atağa geçti'' şeklinde paylaşımda bulunurken diğer 2 AVM'yi belirtmedi.

Yine iktidara yakın -bu biraz ciddiye alınabilir, beyefendinin yakınlarında geziyor- akkulis isimli kimliği belirsiz hesap, 'Gülen terör örgütü'yle ortak planla DHKP-C bugün Sefaköy ve Başakşehir'de iki AVM'ye bomba koydu. MİT bu hain saldırıları engelledi'' şeklinde paylaşımda bulundu.

Fuat Avni'nin iddialarını doğrulayacak şekilde yapılan paylaşımlarda hedef saptırma girişimi göze çarpıyor. İddia edilen eylemleri camiaya yamamaya çalışan trol hesaplar bir yandan da özellikle istihbarat örgütünü aklamaya çalışıyor. 
Çok önemli birkaç noktanın atlandığı izlenimi ortaya çıkan paylaşımlarda, Kayaşehir'de önlenenden başka hangi saldırıların durdurulduğu belirtilmiyor.

ÖNEMLİ NOKTALAR

*Bu paylaşımlar -sahipleri ciddiye alınsalar da alınmasalar da- öncelikle Fuat Avni'nin iddialarının altını doldurur nitelikte. Twitter trollerinin iddia ettiği gibi camiayı burada şüpheli duruma sokacak bir durum söz konusu değil, bilakis hainlerin planlarını ters yüz ediliyor, bu saldırılar yapılacaksa bile elde patlamış oluyor.

*Eğer MİT, birçok saldırıyı engellediyse -ki bu devlet için büyük başarıdır- duyuruyu neden hükümet üyeleri veya sözcüleri, veya kolluk kuvvetlerinin yetkilileri değil de twitter'da yazan kimliksiz  küfürbaz troller yapıyor?

*İstanbul gibi bir metropolde madem büyük saldırılar peşi sıra engellendi, polisin aldığı herhangi bir gözaltı, arama gibi rutin tedbirleri kamuoyuna duyurulmuyor, basının bundan haberi olmuyor?

Sosyal medyada yazılan yorumlara bakılırsa galiba bu sefer de Fuat Avni haklı çıktı. Yapılması planlanan eylemler de, yapılmış gibi sanal PR malzemesi oldu
<< Önceki Haber Fuat Avni haklı mı çıktı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER