Fuat Avni'nin PKK'yla ilgili iddiaları şoke etti

Kriptolu telefonlarla ilgili ortaya atılan iddialar yenilir yutulur cinsten değil

Fuat Avni'nin PKK'yla ilgili iddiaları şoke etti

'TİB'deki işlerin nasıl çalıştığını çözemedik, binayı içindeki verilerle birlikte komple gömelim' teklifi hükümet üyeleri tarafından dile getirilmişti. Hayrete düşüren teklifin ardından TİB ve TÜBİTAK çalışanlarına yönelik ard arda operasyonlar yapılmıştı. 

Twitter'da yazan ve son günlerin fenomen isimlerinden biri haline gelen Fuat avni (@fuatavni_f) hesabı bugün duyanları şok eden bir bilgi paylaştı.

Twitter hesabının yazdıklarına göre yakın zamanda kriptolu telefonlar imha edilecek. Fuat avni'ye göre kripto telefonların imha edilmesinin ve TİB'in gömülmek istenmesinin asıl ve tek sebebi yolsuzluklar değil...

İddianın doğru olmaması umut edilen kısmıysa burdan sonra başlıyor.

İddiaya göre istihbarat teşkilatı, terör örgütünün Kandil'deki yöneticileriyle yüz yüze görüşüyordu ancak bu görüşmeler diğer kurumların da erişebildiği havuza aktığı için bazı gizli kalması gereken görüşmeler deşifre oluyordu. Yine Fuat Avni'nin iddiasına göre bu görüşmeler, örgüte sağlanan kriptolu telefonlar üzerinden yürütülüyordu, ancak bu istismar edildi. Twitter'da yazan iddialara göre istihbarat içinden ard niyetli bir ekip, bu yolla TSK operasyonları öncesi PKK'ya haber veriyor, zayiatı azaltıyordu.

İddialar bununla sınırlı değil. Almanya istihbaratı kriptolu yazılıma sızıp bu görüşmeleri kayda alırken Almanya'nın 'Türkiye'yi dinledik' açıklamasıyla konu bir anda farklı bir boyuta uzandı. Bunun yanı sıra Kandil tarafından da söz konusu görüşmeler kayda alındı, yakın zamanda da Kandil'den bu görüşmeleri sızdırırız tehdidi yapıldı. 

Twitter'da yazanlara bakarak, TİB ve TÜBİTAK imha edilse bile kayıtların Almanya ve PKK'nın elinde olduğu belirtilirken söz konusu iddiaları okuyanların kanı dondu. Twitter kullanıcıları umuyoruz ki iddialar doğru değildir şeklinde yorumlarda bulundular.


<< Önceki Haber Fuat Avni'nin PKK'yla ilgili iddiaları şoke etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER