Fuatavni'den çökme operasyonuyla ilgili bomba iddia!

Önceden verdiği bilgilerle birçok kumpası deşifre eden Twitter fenomeni Fuat Avni, Bank Asya'nın yönetiminin değiştirilmesiyle ilgili zamanlama ve 'evrak kumpasını' deşifre etti.

Fuatavni'den çökme operasyonuyla ilgili bomba iddia!

Fuatavni'nin verdiği bilgiye göre, Bank Asya ortakları tüm belgeleri 3 Şubat'ta BDDK'nın İstanbul bürosuna elden teslim etmek istemiş. Ancak BDDK, -Ankara'dan aldığı talimatla- belgelerin alımını engelleyip zaman kazanmak adına çalışanlardan söz konusu belgelerin Ankara'ya gönderilmesi emretmiş. İddiaya göre Bununla da yetinmeyen BDDK'da başkan Mutalip Ünal'ın, belgelerin verileceği son tarih olan 5 Şubat'tan önce  kurul toplantısını alel acele öne çekerek üyeleri 3 Şubat'ta olağanüstü toplantıya çağırmış. Fuat Avni'ye göre bu toplantılara katılan ve bir nevi kumpasa getirilerek imzaları alınan bürokratlar yakında harcanacak.

"YÖNETİM KURULU ATAMALARI USULSÜZ"

Bankacılık kanununda ihlal edilmemiş maddenin olmadığını vurgulayan Twitter fenomeni, TMSF'nin Bank Asya'ya atadığı Genel Müdür ve Yönetim Kurulu üyelerinin atamalarının da usulsüz olduğunu anlattı. Yönetime yapılan yeni atamaların, BDDK'dan izin alınmadan Bankacılık Kanunu'na tamamen aykırı şekilde yapıldığını belirtti.

"YENİ YÖNETİM USULSÜZ İŞLEMLERDEN SORUMLU OLUR"
Bankada, BDDK adına denetim yapan murakıplar da yeni yönetimin usulsüz işlemlerinden sorumlu olacağı uyarısında bulunan Fuat Avni, ortaklara ve çalışanlara, hiçbir bilgi vermemesi ve vereceği bilgilerle ilgili de tutanak tutmaları uyarısında bulundu.

9 ÜYE ATANMIŞTI


Geçtiğimiz günlerde, BDDK, Bank Asya'nın yönetimini değiştirip yerlerine Mehmet Ali İslamoğlu, Aydın Gündoğdu, Mehmet Ali Gökçe, Bedri Sayın, Abdullah Güzel Dülger, İsmail Güler, Ahmet Mutlu, İdris Turan İlter ile Zülfikar Kanberoğlu'nu atamıştı.
<< Önceki Haber Fuatavni'den çökme operasyonuyla ilgili bomba iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER