Gaziantepli belediyenin TÜRGEV kıyağı protesto edildi

TÜRGEV'e 24 bin metrekare arsa tahsis eden Gaziantep Şahinbey Belediyesi önünde eylem yapıldı.

Gaziantepli belediyenin TÜRGEV kıyağı protesto edildi

CHP Gençlik Kolları, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) 24 bin metrekare arsa tahsis eden Gaziantep Şahinbey Belediyesi önünde eylem yaptı. Belediye önünde oturma eylemi yapan gösterciler, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nu istifaya çağırdı.

VATANDAŞLAR "HIRSIZ VAR" DİYE SLOGAN ATTI

Şahinbey Belediyesi önüne toplanan vatandaşlar, belediye önünde eylem yaptı. “Hırsız var” diye slogan atan vatandaşlar, açtıkları dövizlerle her iki belediye başkanını istifaya davet etti.

"EN ÖNEMLİ TOPRAKLAR TÜRGEV'E PEŞGEŞ ÇEKİLİYOR"

Gaziantep'in en önemli topraklarını TÜRGEV'e peşkeş çekilmesi üzerine toplandıklarını belirten CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, büyük ihale alan iş adamlarının TÜRGEV'e bağış yapma konusunda birbirleri ile sıraya girdiğini söyledi. Bu vakfa Türkiye'nin dört bir yanından arsa ve para bağışı yapıldığına dikkat çeken Yıldız, bu vakfın şaibeli bir vakıf olduğunu vurguladı.

"BİLAL ERDOĞAN 2 AY ÖNCE ANTEP'E NİYE GELDİ?"

Bilal Erdoğan'a ve Şehitkamil ve Şahinbey Belediye Başkanları'na bir soru sormak istiyorum. 2 ay önce Gaziantep'e gelen Bilal Erdoğan, bu iki belediye başkanı ile ne görüşmüştür? Bu görüşmenin içeriğini açıklasınlar. Şehitkamil ve Şahinbey Belediye Başkanlarını istifaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

"OKUL YAPTIRMAK İSTEYEN İŞ ADAMINA ARSA YOK"

Gaziantep'in eğitimde 75. sırada yer aldığını dile getiren CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ, Gaziantep'te okul yaptırmak isteyen iş adamlarına belediyeler tarafından arsa yok denildiğini, ama arsaların TÜRGEV'e bağışlandığını söyledi. Gökdağ, Okul için arsalara ihtiyaç olan bir dönemde Şehitkamil ve Şahinbey Belediyeleri adı bir sürü yolsuzluğa karışmış TÜRGEV'e ve Bilal Erdoğan'a Gaziantep'te binlerce dönüm arsa bağışladılar. Eğitimde okul yerine ihtiyaç var ona yer yok, ama Bilal Erdoğa'a arsa var.” dedi.

Basın açıklamasının ardından sloganlar atan atan vatandaşlar, belediye binası önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Gaziantepli belediyenin TÜRGEV kıyağı protesto edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER