Gaziantepliler çileden çıktı, Fatma Şahin'i istifaya çağırdılar

Gaziantepli vatandaşlar, Demokrasi Meydanı'nda toplanarak eylem gerçekleştirdi

Gaziantepliler çileden çıktı, Fatma Şahin'i istifaya çağırdılar

Gaziantepli vatandaşlar, Demokrasi Meydanı'nda toplanarak 'Suriyelileri istemiyoruz!' eylemi gerçekleştirdi.

Seçim döneminde Suriyeliler ile ilgili verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirten vatandaşlar, Belediye Başkanı Fatma Şahin'i istifaya çağırdı.

ŞEHİRDE SUÇ ORANI ARTTI

Yaklaşık 3 yıldan beridir şehirde bulunan Suriyelilerden rahatsız olan Gaziantepli vatandaşlar, suç oranlarının artmasına tepki göstererek eylem yaptı.

FATMA ŞAHİN'İ İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR

Demokrasi Meydanı'nda toplanan eylemciler, Belediye Başkanı Fatma Şahin'in verdiği sözleri yerine getirmediğini söyledi. Meydanda oturma eylemi yapan Türk vatandaşlar, 'Şahin şaşırma, sabrımızı taşırma', Şahin istifa', 'Susma haykır, Suriye'ye hayır', 'Antep'te Suriyeli istemiyoruz' sloganları atarak, Başkan Fatma Şahin'i protesto etti.

Suriyelilerle olan sorunlara çözüm bulunmasını isteyen bir vatandaş, "Bu nereye kadar gidecek? Ev sorunu var, iş sorunu var, ahlak sorunu var, edep sorunu var. Bu sorunları kim çözecek? Yetkililerden açıklama bekliyoruz. Hastanelerde yatak yok bunların yüzünden. Bir Suriyeli hastaneye geldiğinde randevuya gerek yok, sıraya gerek yok, paraya gerek yok. Ben bu memlekete çalışıp emek vermişim, yıllardır hayatımı vermişim. Ama onun kadar hakka sahip değilim bu memlekette. Bu memlekette yabancı olan benim, bu memleketin sahibi olan Suriyeliler." diyerek tepkisini dile getirdi.

NAMUSUMUZA GÖZ DİKİYORLAR

Suriyelilerin küçük çocuklara tecavüz ettiğini ileri süren bir eylemci ise "Ben Suriyeliye tecavüz etmedim, namusuna bakmadım. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Ama benim namusuma, benim bacıma taciz ediyorlar. Hiçbir yere gitmiyoruz, yetkili gecek, burada bir söz verecek. Seçim döneminde her yere gidiyorlar, ama bu olay için hiç kimse gelmiyor. Fatma Şahin'in sözleri nerede? Her şey köprüyü geçene kadarmış." şeklinde konuştu.

Artık Suriyelilere bakacak güçlerinin kalmadığını vurgulayan başka bir vatandaş da "Bizim bunlara bakacak gücümüz yok. Asgari ücretle götüremiyoruz. Evlerimizde oturamıyoruz. Kiralar 800 lira olmuş." ifadelere yer verdi.

Sloganlar eşliğinde Büyükşehir Belediyesi önüne yürüyen eylemciler, Başkan Şahin ile görüşmek istediklerini kaydettiler. Polis tarafından ikna edilen vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Gaziantepliler çileden çıktı, Fatma Şahin'i istifaya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER