İfadeye gelen komiserden çarpıcı sözler

Komiser Talha Ülkümen Van’dan İzmir'e gelerek teslim oldu. Çok çarpıcı açıklamalar yaptı...

Ailelerden gözaltına alınan polislere tam destek

İzmir'de 8 yıl görev yaptıktan sonra 17 Aralık sürecinin ardından Van'ın Özalp ilçesine tayin edilen, dinleme operasyonu kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan komiser Talha Ülkümen, emniyete ailesiyle birlikte geldi. Van'da yaklaşık 2 hafta önce PKK taraftarlarının Kaymakamlık binasını taşlamaları esnasında bacağından yaralanan ve bir haftadır tedavisi İzmir’de devam eden komiser Ülkümen'e teslim olmak için geldiği emniyet binasına kadar eşi Melike Ülkümen, babası Faruk ve annesi Atiye Ülkümen eşlik etti. 

Teslim olmadan önce emniyet önünde bekleyen vatandaşların yanına giden genç komiser, burada gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı. PKK terör örgütünün Van Özalp’te zırhlı polis aracını mayın döşeyerek patlatma eylemi yaptığını anlatan komiser Talha Ülkümen, "Bu eylemlerde kamu binalarının taşlandığı eylemde ayağımdan yaralandım. Yaklaşık bir haftadır İzmir’deki ailemin yanında tedavi görüyorum. Kaçmadım, ailemi alıp buraya geldim. Ne devlet büyüklerimi ne mesai arkadaşlarımı utandıracak hiçbir iş yapmadım." dedi. 

'YA BURADA OLMAZSAM DİYE ÇOK KORKTUM'

Bir gazetecinin, 'Gözaltı kararlarında ismini gördüğünüzde ne hissettiniz?' sorusuna Ülkümen, "Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Burada olmak, olmamaktan çok daha güzel bir şey. Ya burada olmazsam diye çok korktum. Bu arkadaşlarımla birlikte olmazsam diye çok korktum. İstanbul’da operasyon olduğu zaman bunun diğer illerde başka yerlerde de yapılacağını zaten tahmin ediyorduk. O gün arkadaşlarımla gurur duydum. Bugün de diğer illerdeki arkadaşlarımın benimle gurur duyduğunu düşünüyorum. Bizim polis teşkilatında bir söz vardır, derler ki: 'Bekçiye bir gün izin vermişler. O da iznini emniyetin bahçesinde geçirmiş.' İstanbul’da ve burada gözaltına alınanların birçoğunu tanıyorum. Çoğuyla teşriki mesaim vardır. Aynı biraz önceki söylediğim ironi espride olduğu gibi bu arkadaşlar istirahatlı günlerini dahi emniyette çalışarak geçiren arkadaşlardır. Kendimi tenzih ediyorum ama bu arkadaşların hepsine kefil olurum. Bizim kaçacak bir yerimiz yok. O yüzden biz bekçi misali, bizi kovalasalar,  BİLE Çalışmaya geliriz buraya." cevabını verdi.

'Şanlı Türk polisi burada, vatandaş yanında' sloganlarıyla sözlerine devam eden Komiser Talha Ülkümen, "Son cümlem, Van’ın küçük bir ilçesinde bir hafta içerisinde üçer gün arayla PKK terör örgütü tarafından çok ciddi eylemler yapıldı. Lice'de bir teröristin kocaman bir anıtı dikildi. Koca koca devlet yolları, karayolları terör örgütü tarafından kapatıldı. Hemen hemen her gün doğunun farklı bir ilinde bir eylem duyuyoruz. Ülkede bu kadar ciddi gündemler varken tekrardan kendimi tenzih ederek söylüyorum, vatanı milleti için, bu devleti bir adım daha ileriye götürebilmek adına gecesi gündüzüyle çalışan bu arkadaşlarımızın önünü kesmek için ısmarlama dosyalar oluşturmaya gerek yok. Zaten çok ciddi sorunlarımız var. Türkiye’nin geldiği durum budur. Başka da bir şey söylemek istemiyorum." diye konuştu.

'YOLUN BU TARAFINDA OLMAYI TERCİH EDERİM'

Hukuk dışı hiçbir işlemin içinde olmadığını ifade eden Ülkümen, "Bu dünyaya bir daha gelsem, tekrardan aynı hayatı sunsalar, tekrardan yolun bu tarafında olmayı tercih ederdim. O tarafta olmaktansa..." derken, eşi Melike Ülkümen de "Ben de eşim yolun bu tarafında olduğu için gurur duyuyorum" diyerek destek verdi. 

'BU TAMAMEN BİR ALGI OPERASYONUDUR'

Komiser Talha Ülkümen’in avukatı Levent Kaya de şunları söyledi: "Müvekkilim gerekli açıklamayı yaptı. Geçen hafta 12 Ağustos'ta bugün, teröristler kaymakamlık ve adliye binasına taşlı saldırı yaptığı sırada yaralanan müvekkilim, teröristlerle mücadele eden müvekkilim, bugün örgüt üyesi olmaktan burada gözaltına alınıyor. Ben bunu toplumun vicdanına bırakıyorum. Müvekkilimin işlediği bir suç yok. Bu tamamen bir algı operasyonudur. Gerçekler er veya geç ortaya çıkacaktır.

'OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM'

"Oğlumla gurur duyuyorum" diyen baba Faruk Ülkümen, "“Oğlum kaçmadı, burada. Oğlum zaten kaçacak hiçbir işlemin içerisinde bulunmadı. Oğluma her zaman güveniyorum." dedi.

Eşi Melike Ülkümen, "Bunların başımıza geleceğini biliyorduk. Ben eşime güveniyorum. Onun veremeyeceği hiçbir hesap yok. O yüzden içimiz çok rahat. Nasıl tertemiz ise tekrar tertemiz geri dönecektir." ifadesini kullandı. 

Anne Atiye Ülkümen, "Oğlum sabah dörtte geliyordu, tekrar altıda göreve gidiyordu. Oğlumla gurur duyuyorum. Vatan, millet için çalıştı." diye konuştu.

İzmir'de 8 yıl görev yaptıktan sonra Van'a gönderilen Ülkümen'in terfi etmesi gerekirken ettirilmediği öğrenildi.

CİHAN

<< Önceki Haber İfadeye gelen komiserden çarpıcı sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER