Genelkurmay'dan PKK'yla ilgili şok açıklama

Genelkurmay: PKK, Ağrı’da mahkeme kurdu

Genelkurmay'dan PKK'yla ilgili şok açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, Doğu ve Güneydoğu’da 9-19 Eylül tarihleri arasında yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı. TSK’nın internet sitesindeki açıklamada, PKK’nın Ağrı’da mahkeme kurup vatandaşları yargıladığı belirtildi. Teröristlerin, alacak-verecek sebebiyle şikâyet edilen bir şahsı, Ağrı Dağı kırsalında kurulan mahkemeye götürdüğü, yargılama sonucu şahsa para cezası verildiği, aracına da el konulduğu ifade edildi. Ayrıca Siirt’te iki köy okulunun yakılarak Türk bayraklarının yere atıldığı dile getirildi.

PKK, doğuda okul yakmaya devam ediyor. Saldırıların son hedefi Siirt oldu. Kürtçe eğitim veren okullara mühür vurulmasını gerekçe gösteren bir grup terör örgütü üyesi, merkeze bağlı Doluharman ile Tuzkuyusu köylerindeki okulları molotof bombasıyla ateşe verdi. Okuldaki ay-yıldızlı bayrak da indirildi. Bu saldırı üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), yazılı bir açıklama yaparak olaya tepki gösterdi. Genelkurmay’ın internet sitesinde yer alan açıklamada, Siirt’te kimliği belirsiz kişiler tarafından Doluharman köyündeki ilkokul ve ortaokul olarak eğitim veren binadaki Türk bayrağının gönderden indirilerek yere atıldığı, ayrıca okulun camlarının kırılıp benzin dökülerek yakıldığı ifade edildi.

Alınan bilgiye göre söz konusu saldırı, önceki akşam saat 19.00 sularında meydana geldi. Siirt’e bağlı Doluharman köyünde ilk ve ortaokulu basan saldırganlar, molotof bombası attı. Durumu fark eden bir vatandaşın yetkililere haber vermesiyle yangın söndürülürken, örgüt yandaşları da gece karanlığında izlerini kaybettirdi. Okulda büyük çaplı hasar meydana gelirken, eğitime de geçici süreyle ara verildi. Okulun bahçesindeki ay-yıldızlı bayrağı da gönderden indiren örgüt üyeleri, aynı güzergâhtaki Tuzkuyusu köyünde bulunan okulu da molotof bombası atarak ateşe verdi. Bunun üzerine birçok veli, çocuklarını okula gönderemedi.

Okullara yönelik bir saldırı da Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşandı. Önceki gece saatlerinde kimliği belirsiz 4 kişi tarafından dört katlı Dumlupınar İlkokulu’na molotof bombalı saldırı düzenlendi. Saldırganlar, okulun arka kısmında bulunan 10 pencerenin camını kırıp içeriye molotof bombası attı. Çıkan yangın sebebiyle yaklaşık bin öğrencisi bulunan okul alevler içinde kaldı. Yangın, olayı haber alan mahalleli ve itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Halk saldırıya tepki gösterirken, öğrenciler dün eğitimlerine devam etti.

PKK’LILAR AĞRI’DA YARGILAMA YAPTI

Okulların yakılmasına tepki gösteren Genelkurmay Başkanlığı, PKK’nın Ağrı’da mahkeme kurup vatandaşları yargıladığını da bildirdi. 3 Eylül’de yaşanan olayda teröristler, alacak verecek meselesi sebebiyle şikâyet edilen bir şahsı, Ağrı Dağı kırsalında kurulan mahkemeye götürdü. Şahıs, söz konusu mahkemede yapılan yargılama sonucu para cezası ile cezalandırıldı. Aracına da el konuldu.

<< Önceki Haber Genelkurmay'dan PKK'yla ilgili şok açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER