Gezi eylemlerine katılmayan 4 il!

Gezi eylemlerine katılmayan dört il belli oldu.

Gezi eylemlerine katılmayan 4 il!

İçişleri Bakanı Muammer Güler’in Gezi Parkı protestolarının 77 ilde eylemlere sebep olduğunu açıklaması, eylemlere katılmayan dört ilin hangi iller olduğu sorusunu gündeme getirdi.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, “Gezi Parkı” eylemlerine ses vermeyen illerin Şırnak, Bingöl, Bitlis ve Muş olduğunu iddia edildi..  Bu illerin AK Parti ve BDP’li vekileri neden Gezi eylemlerine destek verilmediğini yorumladı. AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar ve Bingöl Milletvekili Eşref Taş,  “Vatandaş çözüm sürecinin zarar görmesinden korkuyor. Bir de 90’lı yıllarda terör nedeniyle asker orman yaktı, köy yaktı... Neden Batı’daki insanlar o zaman tepki göstermedi, sokağa dökülmedi diyor” yorumunda bulundu. 

BDP Muş Milletvekili Demir Çelik ise bir kısım marjinal grupların Gezi Parkı eylemleri üzerinden çözüm sürecine karşı duruş ortaya koymalarından dolayı mesafeli durma kararı aldıklarını söyledi. AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz de, “Vatandaşlarımızın yüzde 96’sı, Bitlis de dahil, çözüm sürecine destek veriyor. Barış ortamını görüce bu tür şeylere prim vermiyor” dedi. 
<< Önceki Haber Gezi eylemlerine katılmayan 4 il! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER