Gizlice görüştüler! Türkiye ile ilgili bomba iddia!

Suriye barış görüşmelerinden hayal kırıklığına uğrayan Washington, Suudi Arabistan’la anlaşma yaptı

Gizlice görüştüler! Türkiye ile ilgili bomba iddia!

Wall Street Journal’ın iddiasına göre muhaliflere verilecek ağır silahlar Türkiye ve Ürdün’deki depolarda bekletiliyor.

Cenevre’deki Suriye görüşmelerinden umudu kesen Suudi Arabistan’ın, Esed rejimine karşı savaşan muhaliflere uçaksavarların da aralarında bulunduğu ağır silahlar vereceği öne sürüldü. Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, Amerikalı ve Suudi istihbarat görevlileri Suriyeli muhaliflerle 30 Ocak’ta Ürdün’de buluştu. Bu toplantıda, muhaliflere daha güçlü silahlar verilmesi kararlaştırıldı. Verilecek silahlar arasında Çin malı hava savunma sistemleri ve Rus yapımı güdümlü tanksavarlar da var.

3 MİLYON DOLAR MAAŞ ÖDEMESİ

Gazetenin Batılı ve Arap diplomatlara dayandırdığı habere göre, bu silahlar şu anda Türkiye ve Ürdün’de depolarda bekliyor. Silahların Suriye’nin güneyine Ürdün üzerinden, kuzeyine ise Türkiye üzerinden sokulacağı kaydedildi. ABD’nin geçen yılın sonunda ve  geçen ay yapılan toplantılarda muhaliflere nakit olarak 3 milyon dolar maaş ödemesi yaptığı iddia edildi.

BM ÖZÜR DİLEDİ

Birleşmiş Milletler’in Suriye Özel Temsilcisi Lahdar İbrahimi, İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılan görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Suriye halkından özür diledi. İbrahimi’nin taraflarla yaptığı son görüşme sadece 27 dakika sürdü. Muhalefet, geçiş hükümetinde Devlet Başkanı Beşşar Esed ve kendisine sadık siyasetçilerin yer almaması gerektiğini savunuyor. Hükümet buna karşı çıkıyor ve Esed’in görevini bırakmayacağını söylüyor. İbrahimi, hükümetin bu tutumu nedeniyle, muhalefetin geçiş hükümetinin asla konuşulmayacağından şüphe duymaya başladığını belirtti.
<< Önceki Haber Gizlice görüştüler! Türkiye ile ilgili bomba iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER