Gözaltına alınan polis müdürünün ifadesindeki çarpıcı bilgi

Sahur vakti operasyonu ile gözaltına alınan emniyet mensupları arasında yer alan polis müdürü Halil Karakuzulu, ifadesinde çalıştığı süre zarfında Başbakan'a DHKP/C terör örgütü tarafından planlanan iki ciddi suikast girişimini önlediklerini söyledi.

Gözaltına alınan polis müdürünün ifadesindeki çarpıcı bilgi

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından yaşanan atama rüzgarlarında 4 Temmuz 2014 tarihinde polislikten atıldığı öğrenilen şüpheli Halil Karakuzulu’nun poliste verdiği ifadede, Başbakan Erdoğan’a yönelik iki ciddi suikastı önlediklerini söylediğiği kaydedildi.

Bir çok kişiyi usulsüz dinlemekle suçlanan şüpheli Karakuzulu, kendisine yöneltilen sorulara savcılıkta cevap vereceğini anlattı. Ancak Karakuzulu son sözünün sorulması üzerine, çalıştığı süre boyunca aldığı ödüller ile ilgili bilgilerin soruşturma dosyasına konulmasını istediği belirtildi. Karakuzulu ifadesinin devamında "Çalıştığım süre zarfında, içerisinde illegal terör örgütlerine yönelik bir çok başarılı operasyon ifa edilmiştir. Bunlar içerisinde sayın başbakanımıza yönelik ciddi anlamda 2 suikast girişimi, yapılan üstün gayretli çalışmalar neticesinde engellenmiştir." dedi.

Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin nardından bugün öğleden sonra 14.00 sıralarında Karakuzulu'nun da aralarında bulunduğu 22 emniyet görevlisi, güvenlik önlemleri altında Çağlayan'da bulunan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirildi. Sağlık kontrollerinin ardından şüpheli emniyet mensuplarının ifadelerinin alınmasına başlandı. Saat 18.00 sıralarında Halil Karakuzulu, 4 cumhuriyet Savcısından Gökalp Kürkçü'ye ifade verdi.

Karakuzulu, savcılık ifadesinde İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde DHKP/C masasında çeşitli rütbelerde görev yaptığını söyledi. Ayrıca takiple ilgili takip tarassut konularında eğitmenlik yaptığını belirten Karakuzulu, "DHKP/C terör örgütünün Belçika'da ele geçirilen arşivini diğer kamu görevlileri ile birlikte Belçika'da teslim aldım." diye konuştu.

DHKP/C terör örgütünün pek çok eylemini engellemekte etkin görev yürütmesi nedeniyle birçok takdirname ve ödül aldığını belirten Karakuzulu, "Sayın Başbakanımıza yönelik 2 tane suikast düzenlenmesinin engellenmesinde etkin görev yaptım." dedi.

İfadesinin sonunda herhangi bir suç işlemediğini belirten Karakuzulu, "Suç kastı ile hareket etmedim. Atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Hakkımda kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesini ve serbest bırakılmamı talep ediyorum." diye konuştu.

(CİHAN)
<< Önceki Haber Gözaltına alınan polis müdürünün ifadesindeki çarpıcı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER